Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: 5d zamiana -czy warto

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: 5d zamiana -czy warto

Cytat Zamieszczone przez jaceks Zobacz posta
    Fotografuje przeważnie krajobraz tak jak napisałem , a stałka ma być do nauki ,
    Wcale tak nie napisałeś, napisałeś inaczej. To był Twój pierwszy post:

posiadam 5d +17-40 f4 70-200 f4
    zdjecia ktore wykonuje to krajobraz
    aparat ma na migawce 24 tys zdjec
    pytanie czy warto zamienic na cos innego np 6d
    Potem jakiś gościu co to nie doczytał dokładnie Twojego pierwszego postu wyskoczył z jakąś propozycją stałki (obiektywu stałoogniskowego) i się zamotałeś.

Jeżeli jesteś zadowolony z dotychczas wykonywanych zdjęć to nie warto robić zamiany na 6D.

Jeżeli nie odpowiada Tobie jakość zdjęć ze swojego obiektywu EF 17-40 mm f/4.0L USM (szczególnie na ogniskowej 17mm) to kup sobie EF 16-35 mm f/4L IS USM. Nie musisz robić nic ze swoim EF 70-200 mm f/4L USM bo to jest świetny pod prawie każdym względem obiektyw, zwłaszcza jeżeli korzystasz ze statywu podczas wędrówek po tej Islandii.

Jeżeli z jakiegoś powodu chciałbyś mieć opcję robienia zdjęć w nocy o niskim poziomie szumu na wartościach ISO od 1600 w górę (maksymalnie do ISO 6400 z nim włącznie), mieć możliwość podglądu obrazu na LCD znacznie lepszej jakości niż tym zamontowanym w 5D, korzystać z wbudowanego modułu GPS, sterować podstawowymi funkcjami aparatu z poziomu smartfona po Wi-Fi to kup sobie 6D.

chcę dokupić stałke do nauki portretu i tu pytanie co wybrać do mojego zestawu
    Canon EF 50mm f1,8 STM będący następcą EF 50mm f1,8 II lub EF 50mm f1,4 USM

Gdzie kupić?

Linsur - Canon | Fotoval - Page 2
    Fastar canon linsur
    Canon Lenses | Beco
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 11-08-2015 o 22:14

Uprawnienia umieszczania postów