Są na Allegro. Ja kupiłem swój adapter na Ebayu za ok. 35zł. Obiektywy nie wiem po ile chodzą bo kolega oddał mi swojego Zenita wraz z Heliosem za friko. W każdym bądź razie duży koszt to to nie jest
Są na Allegro. Ja kupiłem swój adapter na Ebayu za ok. 35zł. Obiektywy nie wiem po ile chodzą bo kolega oddał mi swojego Zenita wraz z Heliosem za friko. W każdym bądź razie duży koszt to to nie jest
Ostatnio edytowane przez Norberto ; 11-08-2015 o 16:51
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
jeśli 5d Ci nie wystarcza, to na pewno warto, a jeśli wystarcza, to nie warto kupować nowego body tylko dla samej nowości. 6d na pewno daje więcej możliwości (np. w zdjęciach astro - patrz wyższe używalne ISO), ale w zwykłych landscapach... ja bym został i tak jak przedmówcy piszą, weź sobie jakieś fajne szkło
ebe ebe
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Fotografuje przeważnie krajobraz tak jak napisałem , a stałka ma być do nauki , a kolega może coś doradzi a nie polslowka wychwytuje
--- Kolejny post ---
I tu jest problem , bo co druga odpowiedz to przewaznie krytyka ze po co ta stałka po co ci tamto itd itd jedni piszą ze szkła mam ok a inni ze nie , czy możesz sprecyzować o jakim fajnym szkle piszesz![]()
autorze wątku, trochę kultury. przebrnąłem przez cały wątek, nie wiesz czego chcesz i masz pretensje że ludzie rzucają aluzje i ironię. nie ma się co dziwić, bo jak można pomóc komuś, kto nie wie nawet, jaki zakres ogniskowych go interesuje... wyluzuj i nie rzucaj oskarżeń. akurat 2 kół nie wydałbym na stałkę do nauki, skoro i tak masz pokryty (praktycznie) cały zakres 17-200. masz szkła, na których możesz się uczyć. faktycznie imho, pięknie zestawik dopełniałaby 50 1.4 bądź STM. ale ja na Twoim miejscu te dwa koła zainwestował w jakaś fajną podróż, nie musi być daleko, by było ciekawie. weź to co masz + statyw i zrób fajne fotki.
ebe ebe
Wcale tak nie napisałeś, napisałeś inaczej. To był Twój pierwszy post:
Potem jakiś gościu co to nie doczytał dokładnie Twojego pierwszego postu wyskoczył z jakąś propozycją stałki (obiektywu stałoogniskowego) i się zamotałeś.
Jeżeli jesteś zadowolony z dotychczas wykonywanych zdjęć to nie warto robić zamiany na 6D.
Jeżeli nie odpowiada Tobie jakość zdjęć ze swojego obiektywu EF 17-40 mm f/4.0L USM (szczególnie na ogniskowej 17mm) to kup sobie EF 16-35 mm f/4L IS USM. Nie musisz robić nic ze swoim EF 70-200 mm f/4L USM bo to jest świetny pod prawie każdym względem obiektyw, zwłaszcza jeżeli korzystasz ze statywu podczas wędrówek po tej Islandii.
Jeżeli z jakiegoś powodu chciałbyś mieć opcję robienia zdjęć w nocy o niskim poziomie szumu na wartościach ISO od 1600 w górę (maksymalnie do ISO 6400 z nim włącznie), mieć możliwość podglądu obrazu na LCD znacznie lepszej jakości niż tym zamontowanym w 5D, korzystać z wbudowanego modułu GPS, sterować podstawowymi funkcjami aparatu z poziomu smartfona po Wi-Fi to kup sobie 6D.
Canon EF 50mm f1,8 STM będący następcą EF 50mm f1,8 II lub EF 50mm f1,4 USM
Gdzie kupić?
Linsur - Canon | Fotoval - Page 2
Fastar canon linsur
Canon Lenses | Beco
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 11-08-2015 o 22:14
chętnie ale chciałbym wiedzieć w jakiej kwestii, jezeli szukasz szkła do krajobrazu to masz bardzo fajne i 50 mm jest ci zbędne totalnie w tym kierunku, jeżeli myslisz o nauce portretu to 50mm jest fajnym szkłem ale zarz blisko masz 40mm która jakos specjalnie nie odstaje , dlatego mozna dokupi szkło o dluższej ogniskowej
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
wracając do tematu..
kupiłem niedawno 6d, wczesniej (4lata) użytkowałem 5d I. Na niskich iso obrazek zdecydowanie bardziej podoba mi się z 5d.
Nie wiem co w nim jest ale lubię go. Może to kwestia obróbki do której byłem przyzwyczajony.
6d posiada kilka bajerów (LCD, GPS, filmy, WI-FI)no i mniejsze szumy, nie wnosi jednak rewolucji w obrazku na niskim iso.
Dziękuję za pomoc i cenne rady , do zestawu dokupie 50 STM .