Cytat Zamieszczone przez jaceks Zobacz posta
poszukiwacz2006 - gdybyś czytał cały post a nie tylko ostatnią odp to raczej na pewno byś wychwycił co fotografuję bo zakładając ten wątek napisałem o tym . Dziękuję za odpowiedzi , co do wyboru stałki do mojego zestawu trzeba chyba szukać pomocy gdzieś indziej bo odnoszę wrażenie że tu można zostać ,,ukamieniowanym,, za zakładanie jakiegokolwiek postu . Tacy tu wszyscy mądrzy i obeznani w temacie .... brak słów PANOWIE.

--- Kolejny post ---

salas , dzięki za odp , własnie zastanawiam się nad 50-tką tylko nie wiem która , czy 1,4 / 1,8 / czy może to nowe szkło STM , kwota jaką chce zainwestować to max 2 tys.

Czytałem kolego, czytałem. Otóż każdą ze stałek, którą wymienił becekpl można wykorzystać do fotografii krajobrazu. Tylko od CIEBIE zależy jak to zrobisz. A skoro pytasz jaką kupić, to wybacz ale sam nie wiesz, co chcesz na zdjęciu osiągnąć. Masz świetny zestaw i na siłę szukasz dziury w całym. Ktoś coś zasugerował o stałce, Ty podchwyciłeś temat nie do końca wiedząc o co chodzi. Tu nie są wszyscy mądrzy i obeznani, tylko czytając takie posty jak Twoje trudno oprzeć się wrażeniu, że oczekujesz aby ktoś podjął za Ciebie decyzję mierząc swoją miarą. Tak na dobra sprawę nie napisałeś, czego brakuje Ci w tym zestawie co masz. Światła, stabilizacji, ostrych rogów, lepszego ISO? Najpierw określ dokładnie swoje potrzeby o dopiero potem pytaj. Wytłumacz i uzasadnij proszę dlaczego zdecydowałeś się na pięćdziesiątkę? Pozdrawiam