Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: X-Drive II firmy i-tec w Makro

Domyślnie

Mam jedno pytanie - czy ktos wie czy DigiMate III bedzie szybciej niz podawane 1GB/7 minut zgrywalo zdjecia z szybka karta i szybszym dyskiem - 7200 obrotow. I co da wieksza predkosc szybsza karta, czy szybszy dysk. A moze szybki dysk zarznie blyskawicznie baterie?
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moris
    Zgadza się Vitez, takie gazetki każdy market może ale nie musi mieć rózne w tym akurat przypadku opisywanym przeze mnie towar jest we wszystkich gazetkach na terenie polski w sieci MAKRO (sprawdziłem) a nie jak sugerujesz MediaMarkt ( nie rozumieć dlaczego bo od początku mówię o Makro )

Cos mi sie na oczy rzucilo, juz poprawilem... nie musisz sie unosic

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski
    Mam jedno pytanie - czy ktos wie czy DigiMate III bedzie szybciej niz podawane 1GB/7 minut zgrywalo zdjecia z szybka karta i szybszym dyskiem - 7200 obrotow. I co da wieksza predkosc szybsza karta, czy szybszy dysk. A moze szybki dysk zarznie blyskawicznie baterie?
    Odrobine szybciej moze byc ale musialbys potestowac. Bo szybkosc zgrywania zalezy nie tylko od szybkosci dysku i karty ale rowniez czytnika w databanku ktory jest interfejsem pomiedzy dwoma nosnikami.

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

DIGIMATE III ma do mnie przybyc w przyszlym tyg - moge przetestowac to z dyskiem Hitachi 5400 60GB oraz nieco pozniej z Seagate 80GB 7200.
    Pewnie uda mi sie jeszcze zaprzac do kieratu 40 Samsung (chyba wolniejszy niz 5400)
    O ile mi wiadomo - predkosc obrotowa w tym przypadku nie bedzie miala specjalnego znaczenia jesli idzie o szybkosc przesylania danych - predzej na czas dostepu.
    Teoretycznie predkosc dysku aktualnie dostepnego na rynku jest i tak wieksza niz karty CF moga z siebie wycisnac.
    Natomiast zwiekszenie predkosci pociagnie za soba wieksze zuzycie pradu.
    I tu mala uwaga - starszy i wolniejszy dysk nie musi byc mniej pradozerny, niz nowoczesny i szybszy (jesli idzie o obroty)...
    Jesli bedzie tu chec to moge na forum wystawic wynik testow odczytu kart CF oraz oczywiscie jakies bardziej szczegolowe informacje na temat tego databanku.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    A jak sie to cudo spisuje?
    ma ktoś to?
    Czy przegrywaniu z cf`a nie zgubi zdjęć?
    ja to mam, o wrazeniach pisalem, jestem bardzo zadowolony...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów