Pokaż wyniki od 51 do 60 z 94

Wątek: Zmiana kita w C550D

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Zmiana kita w C550D

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    lubie te dramatyczne zderzenie z rzeczywistoscią, kiedy mysli uzytkownik o tym ze kupując obiektyw, nawet nie z klasy profesjonalnej tylko zamieniając kita na cos za 1,5k zł ,dostanie zdjęcia ktore widzi w profesjonalnych portfoliach, gdzie wszystko jest piekne i bajkowe... a tutaj pupa zimna bo rawy wygladaja bardzo podobnie, wciaz jest kontrast, przepały i cienie
    nie mniej jednak winszuje przyznania się do braku umiejetnosci i chęci pracy nad nimi
    gdybym tak twierdziła, to kupiłabym obiektyw w ciemno dlatego wolałam najpierw coś potestować i zobaczyć, jaka będzie różnica. Co tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że muszę nabyć umiejętności... nie ma czego winszować - jak jest każdy widzi. W związku z czym chyba się skuszę na tego Canona STM, tylko ze względu na celniejszy AF. Mogę kupić używany w dość dobre cenie. Fakt RAWy nie wiele dały... balans bieli chyba w końcu zrozumiałam, nawet zmiana go RAWach nie wiele mi pomaga... długa droga przede mną

Cytat Zamieszczone przez Scorpius Zobacz posta
    Pocztaj o głębi ostrości - choćby tu: Fotografuj.pl - Głębia ostrości w praktyce i w teorii - fotografia cyfrowa i analogowa, edycja obrazu, pojęcia i techniki fotograficzne, recenzje, testy aparatów
    A co do przysłony - 11 nie jest jeszcze na tyle wysoką wartością by powodować wyraźny spadek jakości obrazu. Widać to ładnie m.in. w testach (wykresach) np. Na oprycznych.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
    Dzięki na pewno poczytam.

Tutaj mam z kolei zdjęcia z tego Tamrona KLIK wydaje mi się, że wypadły o lepiej, ale może to moje subiektywne odczucie i dla porównania zdjęcie zrobione kitem KLIK chyba nie ma zbyt dużej różnicy?
    Ostatnio edytowane przez angel87 ; 30-08-2015 o 14:00

Uprawnienia umieszczania postów