Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: UV i polaryzujace - wybor? ranking? rady?

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Tłumaczy, się ale co to za firma co wypuszcza dwa filtry jedne o drugiego droższy o 100 % a jakość ich z testu wychodzi taka sama nie jestem specjalista od filtrów dla mnie to dziwne i będę się tego trzymał tak samo z filtrami B+W lepszy jest tańszy prawie o połowę. Jak Hoya mnie dziwi na pierwszym miejscu tak nie podejrzewam Niemców by strzelali sobie sami gole, i by tańsze filtry były dużo lepsze od droższych.

Dopiero zaczyna Awatar lukasz b

Domyślnie

czasmi poprostu płacisz wiecej $$ za napis (firme) a to nie zawsze idzie w parze z jakością.. jak w/w test ;-) wyjątki się zdarzają.. poprostu :-)
    wiele pytań

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Czytałeś ten test dokładnie ? chodzi mi o to ze filtr tej samej firmy dużo tańszy, a w tescie wychodzi że jest lepszy od droższego i to dużo droższego, nawet przy takiej firmie jak B+W dla mnie to dziwna sprawa i tyle.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek69 Zobacz posta
    chodzi mi o to ze filtr tej samej firmy dużo tańszy, a w tescie wychodzi że jest lepszy od droższego i to dużo droższego, nawet przy takiej firmie jak B+W dla mnie to dziwna sprawa i tyle.
    Nie potrafię sie dziwić, ze filtr "slim" wykonany ze szkła hartowanego o grubości 1 mm bardzo trudnego w obróbce i osadzony w bardzo cienkiej oprawie jest "dużo droższy" od zwykłego a filtry te różnią się o 1pkt w teście. Dotyczy to jak widać zarówno firm Hoya jak i B+W. Jak ktoś nie potrzebuje filtra slim to sobie go może nie kupić:-), a jak potrzebuje to musi go kupić i tyle.
    P.S.
    Dziwi mnie natomiast, że nikogo nie bulwersuje za co się płaci w filtrze Tiffen. Test na optyczne.pl to kolejny, który potwierdził absolutną nieprzydatnośc tego szajsu do fotografii!
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 20-04-2008 o 16:10
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Czy pracował ktoś z filtrami UV Hamy. Wybór jest dość szeroki ceny przystępne a parametry (przynajmniej te teoretyczne podane przez producenta) są nie najgorsze. Jakie są w porównaniu do filtrów UV Hoya lub Heliopan?
    EOS + Speedlite

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów