z watku wynika ze te gripy delta musza byc robione w 2 roznych fabrykach na innych liniach produkcyjnych
z watku wynika ze te gripy delta musza byc robione w 2 roznych fabrykach na innych liniach produkcyjnych
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
Witam,
mam Canon-a BG-E3. Generalnie nie ma gigantycznej różnicy z Deltą, ale jednak ... Wyściełanie zewnętrzne jest podobnie wygodne. Spust migawki lepiej pracuje w Canonie, w Delcie jest "śiakiś" dziwny.. trzeba go mocniej wcisnąć, poza tym naciskany pod nieco innym kątem - potrafi się na moment zaciąć.
Zatrzask zasobników ( AA i NB-2L ) nieco gorzej otwiera się w Delcie.
Co do pudełka
W Canonie - wszystko jest w środku w foliach bąbelkowych, w Delcie - zwykła folia i wyprofilowana wydmuszka.
Pozdrawiam.
Kuba
A widzieliscie to?
Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO
A widzieliśmy: http://canon-board.info/showthread.php?t=18287
A tak od siebie, bo miałem to w ręku, narazie radzę omijać. W egzemplarzu kolegi nie działa timer. Część informacji się nie wyświetla a to co się wyświetla zmienia się po lekki ściśnięciu obudowy. Będzie reklamował ale...
FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.
Od paru tygodni mam "zamiennik" i na razie bardzo dobrze się sprawdza. Głębokość spustu migawki rzeczywiście wymaga poprawy / zrobię ten patent z taśmą izolacyjną / i powinno być ok. Na razie jestem z niego zadowolony. 400d bez gripa jest bardzo nieporęczny a teraz to "inny" aparat. Pozdrawiam.
Ja kupilem delte pod koniec listopada a w polowie grudnia juz nadawala sie do serwisu. Plastiki nie wytrzymaly ciezaru aparatu, wszystko widac na zdjeciu .
30QD | 350D | 70D | G9 | 2 stałki | 2 zoomy | 2 lampy | 1 statyw
bopp a co do aparatu przypiales, ze tak sie ta delta rozlozyla? tez mam delte i zaczynam sie martwic, choc poki co nic nie trzeszczy i wszystko pasuje. podpinalem obiektywy nie ciezsze niz 0,6 kilo i zestaw dobrze to znosil.
17-40 mialem podpiete, trzymalem za gripa i o malo nie walnelo wszystko o ziemie, mysle, ze w ostatniej chwili zlapalem, ale moze trafilem na ferelny model![]()
30QD | 350D | 70D | G9 | 2 stałki | 2 zoomy | 2 lampy | 1 statyw
17-40 tez przypinalem nic nawet nie skrzypnelo. no coz pozostaje mi miec nadzieje, ze moj egzemplarz jest ok. dziekuje za odp., nie zyczac powtorzenia takiej sytuacji :-)