Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 112

Wątek: BG-E3 Delta, jaka różnica w stosunku do oryginału ?

Coś już napisał Awatar TOMMYx
    Miasto
    Wrocław/Opole

Domyślnie

Jedyne oryginalne na allegro na chwilę obecną:

Cena 315,00 zł

http://www.allegro.pl/item100345096_...ny_tanio_.html

Ale może cena spadnie? Przecież jeszcze niedawno były po dwie stówki

A tu jedyna aukcja z "deltami":

Cena 225,00 zł

http://www.allegro.pl/item99033432_c...o_faktura.html

Widać, nie-oryginały mają wzięcie.
    Pozdrawiam,
    T.

--
    "Życie jest krótkie, sztuka długotrwała, sposobność ulotna, doświadczenie zwodnicze, osąd trudny."

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem czy cena spadnie, bo w USA są po 130USD a np. w MM w Niemczech po 137 euro.
    Panowie reselerzy zepsuli rynek, bo sprzedawali DARMOWE gripy za 200-249 zł. Darmowe, bo dostali je gratis do 350DKIT, ale uznali, że zrobią lepszy interesik i opchną i gripy i kity

A teraz najniższa cena za oryginał ze sklepu to 299 w niektórych MM w Polsce i 379 zł w sieci Fotojoker...i też końcowka.

Najtańsze sklepy internetowe sprzedają od 400 zł. Siec M&J oferuje je w sklepach po 560 zł!!! I to w sumie normalna cena i aż dziwne, bo w większości niższa niż na zachodzie łącznie z USA.

I cały czas piszę o gripach od Canon Polska a nie prywatny import (tylko skąd?).
    Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 25-04-2006 o 11:36

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    chmm, wydaje mi się jeszcze, że oryginał ma pozłacane styki, a podróba nie
    Cytat Zamieszczone przez piast9
    Tokiny i Canony mają złocone.
    wniosek z tego taki ze sigma jest do **** tak samo jak zamiennik gripa?!
    w/g mnie bzdura
    Are you brave enough?

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Hehe... zaraz ktoś dojdzie do wniosku, że to może Tokina jest bardziej Canonowa niż sam Canon... :wink:

Niektórzy z obecnych tu są wybitnie onanistycznymi sprzętowcami - jeśli coś nie ma napisu "Canon", to jest to ustawowo gorsze - takie ich mniemanie. Szkoda, że do swoich trochę niezdrowych racji usiłują przekonać innych - pamiętajcie, że jest coś takiego jak prawo wyboru, a prośba o poradę nie jest prośbą o podjęcie decyzji za kogoś. Pisanie "to badziewie" na podstawie opinii osób trzecich i piątych nawet jest "krytykanctwem" w pełnym tego słowa znaczeniu ( po objaśnienia zapraszam do któregoś wątku w Battle Cage'u ).
    To tak nawiasem.

A piję do tego, że na fotkach, które ogladają ludzie, nie jest nigdzie napisane: to zdjęcie zrobiłem aparatem Canon z oniektywem Canon, gripem Canon, paskiem Canon, dekielkiem Canon, kartą pamięci Canon, a to wszystko leży w torbie Canon. Ale niektózy nie robią zdjęć, tylko pokazują się ze sprzętem.

Sam mam Canona dlatego, że oferuje w miarę porządny system z bardzo dobrą ergonomią. Ale czy ja do tego Canona podpinam obiektyw z napisem Canon, Tokina, Zenitar, Pierestrojka czy ch** wie z jakim jeszcze, to mnie na prawdę nie interesuje. Tak samo nie interesuje mnie, czy na gripie pisze Delta, czy Alfa czy Omega - ma mieć w środku baterie, ma mieć przycisk migawki do kadrów pionowych - i ch**.
    Może być nawet przyklejony do body taśmą izolacyjną w pięknym różowym odcieniu - to mnie też nie interesuje - to ma DZIAŁAĆ i dawać EFEKTY.
    Koniec.

Tu pragnę jeszcze zaznaczyć, że:
    1) to nie są wycieczki osobiste do NIKOGO, to moje prywatne spostrzeżenia
    2) NIE JESTEM ONANISTĄ SPRZĘTOWYM - wiem, na tym forum to stracona pozycja.

Ale zdrowy rozsądek czasem się przydaje.
    Tańsze nie zawsze jest lepsze, nie oryginalniejsze nie zawsze jest lepsze.

PS. Mam drukarkę atramentową, od lat napełniam pojemniki za 40 pln. Nie stać mnie na nowe po 180 pln. Drukuje tak samo, choć głowica firmy takiej, że nie umiem odczytać, a i na pewno klecona "oby działało", by tylko nie naruszyć miliona patentów na głowicę oryginalną.
    I co?
    I nic.

Analogia.

Pozdrawiam, W.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silent Planet
    Hehe... zaraz ktoś dojdzie do wniosku, że to może Tokina jest bardziej Canonowa niż sam Canon... :wink:
    a nie jest ??

onanista sprzetowym tez nie jestem a chodzi jedynie o to ze jesli roznica w cenie wynosi 90 zl

Cytat Zamieszczone przez TOMMYx
    Jedyne oryginalne na allegro na chwilę obecną:

Cena 315,00 zł

http://www.allegro.pl/item100345096_...ny_tanio_.html

A tu jedyna aukcja z "deltami":

Cena 225,00 zł

http://www.allegro.pl/item99033432_c...o_faktura.html
    to chyba lepiej kupic oryginal.. zwlaszcza ze sprzet kosztuje "x" ktortnosc tej roznicy.. jakosc wykonania jest jednak lepsza w oryginale i to glowna roznica od ktorej zaczal sie watek..

a jesli te roznice komus nie przeszkadzaja i woli wydac te 90 zl na co innego to przeciez JEGO SPRAWA i nikt tu nie mowi - kupuj oryginał bo inaczej bedziesz "pseudo cannonierem" .. kazdy tez bedzie mu zyczyl, zeby wszystko dzialalo OK a nikt nie powie "badziew" bo nie widze ku temu najmniejszych powodow - po prostu sobie dyskutujemy nad roznicami i tyle ..

pozdrawiam :smile:

ps. z drukarka sie zgodze - sam tak robie.. ale do aparatu wole miec podpiety sprzet, w moim mniemaniu, najbardziej pewny, w ktorym jest najmniejsze prawdopodobienstwo, ze cos sie zacznie psuc (chocby ow zimny lut) na plenerku czy wczasach..ale to tz moje subiektywne zdanie :-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 25-04-2006 o 15:10

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    ps. z drukarka sie zgodze - sam tak robie.. ale do aparatu wole miec podpiety sprzet, w moim mniemaniu, najbardziej pewny, w ktorym jest najmniejsze prawdopodobienstwo, ze cos sie zacznie psuc (chocby ow zimny lut) na plenerku czy wczasach..ale to tz moje subiektywne zdanie :-)
    bo drukarki sobie na szyi nie zawiesisz
    Are you brave enough?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GaGacek
    bo drukarki sobie na szyi nie zawiesisz
    kolego, albo masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem albo starasz sie na siłe inputowac wszystkim swoje "widzimisie" (tak na marginesie to akurat napis Canon na gripie to wszyscy z kilometra widza ;-) ) .. prosze, bez takich bo to nawet smieszne nie jest .. przeczytaj prosze jeszcze raz to co napisałem, moze znajdziesz tam inny powod..

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 25-04-2006 o 17:32

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

miało byc inaczej odebrane
    przepraszam
    Are you brave enough?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GaGacek
    miało byc inaczej odebrane
    przepraszam
    ja tez sie ciut zapedzilam - sory za dosc ostry ton .. ta dyskusja o gripach staje sie niebezpieczna

pozdrawiam

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A wiadomo już coś o zamienniku gripa do 20D, poza tym że ma być?

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów