Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 112

Wątek: BG-E3 Delta, jaka różnica w stosunku do oryginału ?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar DjWojt
    Miasto
    Ciechanów

Domyślnie

Też mnie zainteresował ten grip. Wygląda zupełnie inaczej niż canonowski, lub nawet delty i inne i do tego ma wpudowany akumulator i ładowany przez ładowarke... Miło by było jakby ktos to kupił i skomentował

A co do tematu głównego: kupiłem jakies dwa tygodnie temu gripa delty do mojego 350d. Oczywiście spust jest mniej wygodny i jak podepne tele to mi troche "koleboce", ale luz. Zauważyłem natomiast inny syndrom: już ze dwa razy kółko nastawcze na gripie zablokowało mi sie w ten sposób ze jak zaczałem zwiększac przesłone to przestawało działac w druga strone: znaczy mogłem tylko zwiekszac a nie mogłem zmniejszac. Jak zmniejszyłem wartość przesłony body, to kółko nastawcze w gripie sie odblokowywało i już normalnie ustawiało. I co wy na to ?

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DjWojt Zobacz posta
    A co do tematu głównego: kupiłem jakies dwa tygodnie temu gripa delty do mojego 350d. Oczywiście spust jest mniej wygodny i jak podepne tele to mi troche "koleboce", ale luz. Zauważyłem natomiast inny syndrom: już ze dwa razy kółko nastawcze na gripie zablokowało mi sie w ten sposób ze jak zaczałem zwiększac przesłone to przestawało działac w druga strone: znaczy mogłem tylko zwiekszac a nie mogłem zmniejszac. Jak zmniejszyłem wartość przesłony body, to kółko nastawcze w gripie sie odblokowywało i już normalnie ustawiało. I co wy na to ?
    Też mi się tak zdarzało, właśnie z 350d. Jednak oryginał to oryginał
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DjWojt Zobacz posta
    Zauważyłem natomiast inny syndrom: już ze dwa razy kółko nastawcze na gripie zablokowało mi sie w ten sposób ze jak zaczałem zwiększac przesłone to przestawało działac w druga strone: znaczy mogłem tylko zwiekszac a nie mogłem zmniejszac. Jak zmniejszyłem wartość przesłony body, to kółko nastawcze w gripie sie odblokowywało i już normalnie ustawiało. I co wy na to ?
    podobna sytuacja u mnie, de facto przesłona się zmieniała ale nie było tego widać w ustawieniach na ekranie, po zrobieniu zdjęcia zmiana była widoczna na podglądzie. Ja mogę z tym żyć... ale do 7-ki kupię oryginał
    400D/7D/500N/17-40/70-200/55-250/Samyang 8mm/580 EX II/Manfrotto 680B/Lowepro Computrekker AW/Hama Defender 210
    http://mariuszryz.pl
    http://camera.boleslawiec.pl/ - Stowarzyszenie Fotograficzne - Bolesławiec

Dopiero zaczyna Awatar DjWojt
    Miasto
    Ciechanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inmario Zobacz posta
    podobna sytuacja u mnie, de facto przesłona się zmieniała ale nie było tego widać w ustawieniach na ekranie, po zrobieniu zdjęcia zmiana była widoczna na podglądzie. Ja mogę z tym żyć... ale do 7-ki kupię oryginał
    Hmmm czyli przynajmniej dwie osoby miały takie przeżycia z gripem delty, czyli troche sie uspokoiłem. Zastanawiałem sie mianowicie czy grip nie jest padnięty, albo czy nie zrobi przez to kółko nastawcze jakiegoś spięcia, ale chyba nikt z was czegos takiego nie miał, więc luzik

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mój pierwszy aparat to 350D z gripem delty. Kupiłem używany ale nie mogłem na niego narzekać. Później miałem 400D z gripem canona... wykonanie dużo lepsze i przyjemniej leżał w ręce. Oba w boju sprawdzały się tak samo. Do xxD nie kupiłbym zamiennika.
    Ostatnio edytowane przez fotomih ; 28-12-2009 o 11:55

Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów