Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Jakie możliwe rozdzielczości zdjęć lustrzanki EOS 400D ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Jakie możliwe rozdzielczości zdjęć lustrzanki EOS 400D ?

Cytat Zamieszczone przez SlawKo Zobacz posta
    Rzekomo to zdjęcie wykonał bezpośrednio ten aparat. Zamierzam ze 100 % pewnością ustalić, czy rzeczywiście z tego aparatu mogło wyjść zdjęcie o takich rozmiarach w pikselach, czy też później zostało ręcznie przerobione w jakimś programie komputerowym.
    Dodatkowo empirycznie zweryfikowałbym szacunkowo rozmiary plików fotografii w MB.
    W EXIF-ie nic nie ma? Jak dostałeś to zdjęcie? Często podczas wysyłania, zdjęcia zostają pomniejszone przez system lub program pocztowy lub coś podobnego i ktoś może byc nawet nie świadomy tego, że zdjęcie zostało pomniejszone.
    Co do wagi pliku to nic nie sprawdzisz, ponieważ zależy to od ilości szczegółów, jasności, wyostrzenia itd.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Miasto
    W-wa

@tlustyx
    Tu nie chodzi o zgadywankę, tylko konkret. Powinno być porównanie do materiału z EOS 400D.
    Wagę plików sprawdzę SZACUNKOWO. Czytaj dokładnie posty.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez SlawKo Zobacz posta
    @tlustyx
    Tu nie chodzi o zgadywankę, tylko konkret. Powinno być porównanie do materiału z EOS 400D.
    Wagę plików sprawdzę SZACUNKOWO. Czytaj dokładnie posty.
    Czytam w przeciwieństwie do Ciebie. Na podstawie ilu zdjęć chcesz szacować wielkość pliku z tego aparatu?
    Dla przykładu folder (u mnie na dysku) ze zdjęciami jpg prosto z aparatu (30 zdjęć). Rozdzielczość 3264x2448 waga zaczyna się od 2963KB i rośnie do 6094KB - zdjęcie które wypada poza ten przedział lub się w nim mieści jest prosto z tego aparatu, czy nie?
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów