Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Jakie możliwe rozdzielczości zdjęć lustrzanki EOS 400D ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Jakie możliwe rozdzielczości zdjęć lustrzanki EOS 400D ?

Cytat Zamieszczone przez SlawKo Zobacz posta
    Czy na CANON-BOARD.INFO znajdzie się osoba chętna do udzielenia mi wsparcia ?
    Podejrzewam, że ktoś chętniej pomoże jeśli zdradzisz dlaczego chcesz uzyskiwać wybraną rozdzielczość już w samym body.
    Myślę, że jakieś 90% użytkowników na CB foci w pełnej rozdzielczości, najczęściej w RAW a wymaganą rozdzielczość obrazka np. do publikacji na CB uzyskuje w trakcie obróbki zdjęcia.
    Proponowane przez Ciebie podejście jest bardzo specyficzne.
    Aparat rejestruje obraz jako RAW (o pełnej rozdzielczości) a potem coś tam obrabia po swojemu jeśli chcemy mniejszą rodzielczość. Nie mamy więc kontroli nad tym procesem.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Miasto
    W-wa

Domyślnie Odp: Jakie możliwe rozdzielczości zdjęć lustrzanki EOS 400D ?

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Podejrzewam, że ktoś chętniej pomoże jeśli zdradzisz dlaczego chcesz uzyskiwać wybraną rozdzielczość już w samym body.
    Mam zdjęcie, które ma rozdzielczość inną niż którakolwiek z podawanych w instrukcji a możliwych do wykonania przez ten model aparatu. Rzekomo to zdjęcie wykonał bezpośrednio ten aparat. Zamierzam ze 100 % pewnością ustalić, czy rzeczywiście z tego aparatu mogło wyjść zdjęcie o takich rozmiarach w pikselach, czy też później zostało ręcznie przerobione w jakimś programie komputerowym.
    Dodatkowo empirycznie zweryfikowałbym szacunkowo rozmiary plików fotografii w MB.

Pomyślałem więc, że życzliwy posiadacz takiego aparatu mógłby pstryknąć kilka fotek tego samego miejsca, przestawiając przy okazji parametry dostępne w body.
    Wysiłek niewielki a dla mnie spora pomoc.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów