Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Jakie możliwe rozdzielczości zdjęć lustrzanki EOS 400D ?

Mieszany widok

Miasto
    W-wa

Domyślnie Odp: Jakie możliwe rozdzielczości zdjęć lustrzanki EOS 400D ?

Przyznam, że nie za bardzo rozumiem powody rozwodzenia się nie na temat w powyższych postach.
    Zadanie jest proste i łatwe. W sumie na 5 minut - 2 minuty pstrykania i 3 minuty wysyłania.
    Jeżeli wziąłby się za to zwinny właściciel EOS 400D z szybkim łączem internetowym, to może zmieściłby się w 3 minutach.
    Zakładając, że możliwych jest 7 różnych ustawień rozdzielczości (JPG + RAW), to potrzeba 7 fotografii.
    Treść zdjęcia nie jest krytyczna, możnaby np. wystawić aparat przez okno i pstrykać sąsiedni budynek (średnia liczba szczegółów).
    Wystarczający poziom szacowania to taki który wskazuje, że dana rozdzielczość obrazu daje pliki wielkości kilku MB a nie kilkuset kB.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez SlawKo Zobacz posta
    Przyznam, że nie za bardzo rozumiem powody rozwodzenia się nie na temat w powyższych postach.
    Zadanie jest proste i łatwe. ...
    Nadal nie przyjmujesz do wiadomości, że to nie działa tak jakbyś chciał i nie jest takie proste. Specjalnie dla Ciebie na próbę zrobiłem kilka zdjęć 500d Takie samo zdjęcie i w tej samej rozdzielczości różniące się ISO, wyostrzenie, lekka korekta ekspozycji jedno zdjęcie 3,31MB drugie 7,62MB, a zmieniając ilość szczegółów na zdjęciu różnice mogą być jeszcze większe.
    Jeżeli w zdjęciu nie ma pełnego EXIFa to nic się nie dowiesz. Dodatkowo do 400 D jest http://www.canon-board.info/canon-ds...unktowy-52216/ Nie wiem jakie tam są możliwości, ale też pewne standardowe ustawienia można zmienić.
    Życzę powodzenia
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez SlawKo Zobacz posta
    Zadanie jest proste i łatwe. W sumie na 5 minut - 2 minuty pstrykania i 3 minuty wysyłania.
    Jeżeli wziąłby się za to zwinny właściciel EOS 400D z szybkim łączem internetowym, to może zmieściłby się w 3 minutach.
    Zakładając, że możliwych jest 7 różnych ustawień rozdzielczości (JPG + RAW), to potrzeba 7 fotografii.
    Treść zdjęcia nie jest krytyczna, możnaby np. wystawić aparat przez okno i pstrykać sąsiedni budynek (średnia liczba szczegółów).
    Wystarczający poziom szacowania to taki który wskazuje, że dana rozdzielczość obrazu daje pliki wielkości kilku MB a nie kilkuset kB.
    Ile płacisz za wykonanie tego zadania ?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Ile płacisz za wykonanie tego zadania ?
    "Zwinnemu z szybkim łaczem" należałoby się te 60 pln za godzinę, czyli za trzy minuty to by było 3 złote.
    Ja w trzy minuty bym ledwo odstawił piwo i się wysikał. Ale jak się jest szybkim Billem i porucznikiem Columbo w jednej osobie, to co innego.

Wiadomo, że jak rozmiar w pikselach jest inny to nie jest prosto z puszki. Może być tylko krop, ale do tego potrzebny jest jakiś soft, bo 400d tego nie ma.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    "Zwinnemu z szybkim łaczem" należałoby się te 60 pln za godzinę, czyli za trzy minuty to by było 3 złote.
    Ja w trzy minuty bym ledwo odstawił piwo i się wysikał. Ale jak się jest szybkim Billem i porucznikiem Columbo w jednej osobie, to co innego.

Wiadomo, że jak rozmiar w pikselach jest inny to nie jest prosto z puszki. Może być tylko krop, ale do tego potrzebny jest jakiś soft, bo 400d tego nie ma.
    Nie ważne ile to zamnie tylko czy wie się gdzie szukać

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów