Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Jakie możliwe rozdzielczości zdjęć lustrzanki EOS 400D ?

Miasto
    W-wa

Domyślnie Odp: Jakie możliwe rozdzielczości zdjęć lustrzanki EOS 400D ?

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    niech ktos mu zrobi te zdjecia
    bo sprzedam butelki i kupie te 400d
    Gratuluję i przyznaję wyróżnienie dla pierwszego forumowicza, który zakojarzył o co chodzi

--- Kolejny post ---

@ mkamelg :

Dziękuję za merytoryczny wpis.
    Zauważ, że jak wspominałem wcześniej odnalazłem własnoręcznie w internecie instrukcję obsługi i wyczytałem z niej na str 166 rozdzielczości obrazów, które podałeś.
    To jednak za mało.
    Chcę empirycznie przekonać się jak to jest w rzeczywistości, wykonując testową serię zdjęć.

Myślałem, że może gdzieś w Warszawskim sklepie będzie można w ramach "macania" sprzętu pstryknąć kilka fotek, lecz po sprawdzeniu dostępności modeli wygląda, że 400D nie jest już oferowany.

Sprawdzając "podwersje", oprócz wskazanych przez Ciebie marek handlowych "EOS 400D" i "EOS Digital Rebel XTi" znalazłem jeszcze "EOS Kiss Digital X". Dlatego dopytuję się czy przypadkiem nie było jeszcze jakiejś mutacji np. na rynek chiński z obniżonymi parametrami technicznymi.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez SlawKo Zobacz posta
    wygląda, że 400D nie jest już oferowany.
    No co ty? Aparat który miał premierę w sierpniu 2006 roku już nie jest oferowany? ;-)

Strasznie dużo wiatru robisz wokół sprzętu wartego może ze dwie stówki...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    W-wa

@ Merde :

Czy jest oferowany po 9 latach od premiery ?
    Ja sprawdziłem w serwisie cyfrowe.pl - niby partnera PRO CANONa i nie zauważyłem (link: Aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe, projektory, akcesoria fotograficzne - Sklep internetowy Cyfrowe.pl ).
    Mają sklep w Warszawie, gdzie chciałem się nim pobawić.

"Dużo wiatru" to według Ciebie prośba o przesłanie kilku fotek

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Kiedyś miałem 400d i pozostało mi z niego jak się okazuje wszystkiego 626 zdjęć. Z tego duża część to testy i pstryki, bo ja akurat prawie wszystkie zdjecia zachowuję.
    Szybko sie go pozbyłem, bo miał krzywo matrycę wstawiona i horyzonty wychodziły nachylone.

Ani jednego zdjęcia na rozdzielczości innej niż maksymalna. Z tego 27 zdjęć (słownie dwadzieścia siedem) w trybie RAW + JPEG.
    Waga tych 27 jpegów jest od 1824 kb do 4899 kb, ale te najmniejsze nie sa typowe. Normalne zdjęcie prawidłowo naświetlone rzadko ma mniej niż 3000 chyba, że prawie wszystko jest w boke.
    Zadne z tych zdjęć nie było robione super ostrym szkłem, więc może być więcej.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów