Ostatnie dobre, jedynie szkoda ze nie udało Ci się wydobyć więcej z oczu, przynajmniej ja widzę tylko czarne oczodoły.
Zdjęcie miasta zaa krat - niefortunne.
Ostatnie dobre, jedynie szkoda ze nie udało Ci się wydobyć więcej z oczu, przynajmniej ja widzę tylko czarne oczodoły.
Zdjęcie miasta zaa krat - niefortunne.
Kurczę, sama lepsza nie jestem, bo też zaczynam, ale raczej każda opinia się liczy![]()
Zdjęcia nie trafiają do mnie, nie ma w nich niczego wyjątkowego, co mogłoby przykuć uwagę. Zdjęcie pierwsze, nie potrzebnie obrócone, trzeba się wygimnastykować trochę, żeby dokładnie się przyjrzeć. Trzecie i czwarte - Równie dobrze, każdy mógłby zrobić takie zdjęcia swoim telefonem komórkowym. Nawet ta zieleń nie czaruje.
Nie przerabiaj każdego zdjęcia na czarno-białe kolory. Próbuj się pobawić kolorami, jest mnóstwo programów graficznych. Kontrast, nasycenie - nawet to da uzyskać ładniejsze barwy. Osobiście idę na łatwiznę i korzystam z Adobe Lightroom. Próbuj znaleźć miejsca, eksperymentować z różnych perspektyw. Teraz jest lato - jedna z najpiękniejszych pór roku, można pocykać mnóstwo zdjęć. Wschody,zachody słońca, kwiaty, ptaki - wszystko co chcesz![]()
tak zasadniczo to te zdjecia nic nie przedstawiaja
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Oj ludki no troche zrozumienia, ucze sie dopiero i mam bardzo malo czasu bo szkola i praca, wiec chybcikiem jak mam mozliwosc robie zdjecia i staram sie czego douczyc jak jest czas
, dlatego tez dodaje takie zdjecia, ktore wg mnie sa dobre, a wg Was niewypaly po to wlasnie, zeby sie czegos dowiedziec i nauczyc, bo bez tego bym nie wiedzial czy sa dobre czy jeszcze to nie to
, wiec zrozumcie moje dodawanie, wg was zdjec "dennych"
. Ale to jak naciskacie co niektorzy na to, ze te zdjecia sa do gitu to az lekka przesada, bo chciwlami czlowiek ma ochote ciepnac te fotografie w cholere z przeswiadczeniem, ze nigdy nie bedzie nic potrafil i to nie dla niego
.
Chcesz prawdziwych opinii czy mamy ci ściemniać ? Zdjęcia są kiepskie i nie ważne czy zaczynasz czy zajmujesz się tym 50 lat.
1. dlaczego łódki płyną pod górę ?
2. na tym zdjęciu nic nie widać
3. nawet nawet
4.tragedia
5 j.w.
6,7 kiepskie
8. nie jest źle
9. prześwietlony cz-b pstryk
10. żartujesz sobie ?
11. nawet dobre
12. nic nie widać
"Bycie wolnym oznacza, że mogę zignorować każdy śmiech na mój temat, każde pogardliwe spojrzenie lub złe słowo". W ogolnym rozrachuku chdodzi mi o krytyke tego co jest konkretnie zle, niektorzy faktycznie to robia a za to inni pisza, ze zle bo zle. To tak jakby oceniac produkt nie majac produktu, takie troche dziwne wg mnie, dlatego wlasnie w taki sposob napisalem
![]()
Problem jest w tym, ze moze za duzo liczylem, ale bardzo zalezalo mi na opiniach co i jak poprawic, poniewaz czytam np artykuly na stronie "szeroki kadr", ale mimo to jako za duzo mi ta wiedza nie daje, wiec chcialem jakichs takich ogolnych porad co zmienic, albo chociaz skad mozna czerpac wiedze wiesz
? Wcale nie jest tak, ze mnie zniecheca krytyka, ale po prostu brakuje mi juz pomyslow na zdjecia, poniewaz ja mam juz taki styl jak powyzsze i nie mam juz na czym sie za bardzo wzorowac xD, mozliwe tez, ze za bardzo sie opieram na obrobce a bez tego byloby lepiej... Nie wiem
.
No oki sprobowac zawsze warto, u mnie ogolnie tez jest problem z wyczieczkami, bo zawsze jak ide z rodzinka albo znajomymi to nie ma za bardzo czasu sobie stanac i zrobic zdjatko na spokojnie :c, i w ogolnym rozrachunku musialbym niestety samemu jezdzic, zeby miec fajne zdjecia :/