Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: Czy warto zmieniać obiektyw?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Czy warto zmieniać obiektyw?

Spoko xD, nie obrazam sie przeciez , tylko nie milo stwierdziles, ze pisze bzdury, a jesli chodzi o te L-ki, to jak pisalem 24-104 to moje marzenie xD, wiec gdzie tam bym pisal, ze jest slaby ?
    Ja porownuje mojego 18-135 i po prostu jest dla mnie slaby jakosciowo (obrazek) :c, i chyba sobie kupie ten tamron, bo tak czytajac i ogladajac moje zdjecia, patrzylem na ulubione i takie typowe dla mojego stylu, jakie mialy ogniskowe i wyszlo mi ze ok 80% to ogniskowe 18-50, wiec chyba warto jednak zostawic te 50-135 dla jakosci obrazka i swiatla , a jak Wy uwazacie? Ogolnie mysle sprzedac 18-55, 18-135 i polar od niego i mniej wiecej jeszcze wzmacniacz to tak by mi wyszlo ok 1600-700, co pozwoliloby kupic

-tamron 17-50 2.8 VC
    -sigma 17-50 2.8
    -sigma 17-70 2.8-4
    -tamron 28-75

I ogolnie czy wg Was kupowanie nowego obiektywu ze sklepu ma sens?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Drakoniq Zobacz posta
    I ogolnie czy wg Was kupowanie nowego obiektywu ze sklepu ma sens?
    Zalezy w jakiej kondycji

Dopiero zaczyna

A powiedzialby mi ktos, jak wypada ta sigma 17-50 albo 17-70 (2.8-4) w porownaniu do tego tamrona? Ogolnie czytalem, ze tamrona trzeba sprawdzac, poniewaz czesto sa zle, a ja mam jedynie taki sklep blisko, ktory nie daje mozliwosci sprawdzenia... :/. Co do samego 17-55 jest jednak za drogi nawet uzywany, a wg porownan sa podobno bardzo zbierzne z ta sigma i tamronem
    Ostatnio edytowane przez Drakoniq ; 03-08-2015 o 19:00

Uprawnienia umieszczania postów