Ha ha xD, wcale lzej nie bedzie, bo ciazy mi potrzeba nowego komputera, poniewaz stary odmowil dzialania , potrzeba zaplacenia ubezpieczenia za auto i w sumie same dolegliwosci a z nikad pomocy xD.... Ogolnie wielkie dzieki wszystkim za pomoc , jednak zrobie troche inaczej, moze nie kupie takiego drogiego za rok, ale jednak dam sobie jeszcze rok z tym co mam, pocwicze fotografie i moze jednak okaze sie, ze czegos innego tak naprawde oczekuje od sprzetu , bo kupowac z lekka niepewnoscia, czego naprawde mi brakuje (chociaz i tak mysle, ze swiatlo i ostrosc xD) troche mija sie z celem , a i tak moje marzenie to 5d mk2 + 24-104 f/4L , a to juz kupa hajsu xD.... Moze pomysle jeszce w trakcie o jakiejs lampie, chociaz raczej do mojego typu fotografi sie nie przydaje ... Sam uzywam lampy raz na miesiac jak juz ekstremalnie potrzebuje, ale rzadko bardzo...

Ale "podobno" warto miec xd, zreszta kij tam wie , na razie zajme sie cwiczeniami fotografii a kase dam nowe "etui" na aparacik xD, bo bo przesiadce z 18-55 na 18-135 nie chce sie dopiac i wyglada jakby wystrzelic mialo , macie moze przy okazji jakies polecic ? Mi ogolnie podobal by sie plecak taki 1/3 sprzet a reszta to na jedzonko itd, taki typowo wycieczkowy xD, ale niestety to kosztuje piepsztylion zlotowek