Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: zmiana 6d -> Olympus OM-D ?

Coś już napisał Awatar daris
    Miasto
    trójmiasto

Domyślnie Odp: zmiana 6d -> Olympus OM-D ?

Cytat Zamieszczone przez Grzdyll Zobacz posta
    I tacy którzy nie potrafią używać swojego języka i pisać "pełna klatka" tylko tworzą jakieś potwory językowe.
    Cytat Zamieszczone przez Grzdyll Zobacz posta
    Sorry za offtop.
    hehehe dobre ...

Też myślałem nad zamianą 6d na jakiegoś bezlusterkowca. Po testach w sklepie odpuściłem. Radzę dokupić dobre szkło i cieszyć się.
    Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II

Może wystarczy dokupić na spacerki jakiś mały, dobry kompakt np. Canon G7X lub Sony RX100.
    Pozdr

Uzależniony Awatar italy

Cytat Zamieszczone przez gregfoto Zobacz posta
    Poradźcie coś. Żal mi mojego 6d, parę fajnych zdjęć zrobił, a może moje rozczarowanie wynika z nienajlepszych obiektywów startowych.
    A może czas nauczyć się wykorzystywać do perfekcji to co się ma.

Sam sie zastanawiam mocno nad przesiadką na Olka. Niedawno miałem okazję trochę pobawić się EM-1 i muszę przyznać, że zrobił na mnie spore wrażenie. Mały, szybki, świetny EVF, świetnie rozplanowane przyciski, itd. Jedyne co tylko, to jeśli jesteś fanem "bokehu" to za bardzo nie poszalejesz - f2.8 w m43 to jak f5.6 dla pełnej klatki jeśli chodzi o głębie ostrości - trudniej uzyskać bardzo rozmyte tło. Jeśli chodzi o fotografów, którzy dają czadu na m43 to zobacz sobie: Moises Saman, Peter van Agtmael, Eli Reed, Alex Majoli, Ian Berry, Jerome Sessini (wszyscy z agencji Magnum), poza tym Vittore Buzzi.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    A może czas nauczyć się wykorzystywać do perfekcji to co się ma.
    Wydaje mi się, że na FF najłatwiej uzyskać efektowne, "fotograficzne" zdjęcia, zwłaszcza dysponując jasną stałką.
    Podobnie najłatwiej uzyskać doskonałą jakość obrazka, przejścia tonalne, ostrość, zakres tonalny.
    Im mniejszy obrazek tym trudniejsza obróbka i gorszy efekt.

No ale czytamy, że aparat jet duży i to też jest fakt.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ...trochę się chyba wszechobecnej propagandy olkowej naczytałeś cena obiektywów? myślisz że olkowe (te dobre) są tanie? rzuć jakimś linkiem o tej wspaniałej szybkości afa (byle nie propagandowego) - chyba że porównujesz LV lustrzanki z AF bezlusterkowca ale kto używa LV w lustrzance z wyjątkiem wysoce specyficznych okoliczności. ... z tym szybszym Af to nie byłbym taki pewien nigdy nie narzekałem na szybkość AF więc wątpię (znaczy moja wiara jest mała) żeby bezlusterkowiec był szybszy..
    Nawet Ian Paice się rozbawił słysząc powyższe słowa...

E-M1 + 12-40/2.8 (ISO3200 f2.8 1/80s)
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Pełne uzależnienie

W zasadzie jedno nie wyklucza drugiego - można mieć i 6D i Olka Każdy może mieć swoje zastosowania i czas pokaże co komu pasuje.
    Pytanie innych co jest dla Ciebie lepsze trąci paranoją, bo każdy ma inne priorytety i zapatrywania.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Nawet Ian Paice się rozbawił słysząc powyższe słowa...

E-M1 + 12-40/2.8 (ISO3200 f2.8 1/80s)
    http://lech.zenfolio.com/img/s12/v183/p650677972-5.jpg
    rozumiem że się tak ubawił gdy usłyszał o tanich obiektywach od olka ja też się uśmiałem.
    link do ceneo z tym 12-40/2.8 Ceneo - porównanie cen, sklepy, perfumy, agd, rtv, komputery
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu
    Miasto
    EU

No cóż, niestety źle zrozumiałeś. Ale najważniejsze, że jest wesoło
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    rozumiem że się tak ubawił gdy usłyszał o tanich obiektywach od olka ja też się uśmiałem.
    link do ceneo z tym 12-40/2.8 Ceneo - porównanie cen, sklepy, perfumy, agd, rtv, komputery
    Nie odkrywamy nic nowego. Obiektywy do Olympusa, te dobre zawsze kosztowały sporo. Do 4/3 12-60 -4tys, 8 mm -4tys, 11-22 - 4tys, 14-54 - 2,3tys. To mniej popularny system i nic tańszego niż w systemie canona czy nikona o porównywalnej jakości nie dostaniemy. Lepiej wygląda rynek używanych szkieł Olympusa które dosyć mocno tracą na wartości

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów