Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Fotografia mody

Domyślnie Odp: Fotografia mody

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Melek, Ty się dobrze czujesz?
    Dobrze się czuję :-) Po prostu mam idealny pomysł na zarobienie pieniędzy którego nie ma w Internecie. Będzie to dosyć innowacyjna firma. Pytam ile można byłoby wziąć kasy za jedną sesję. Czy jest to jakieś dziwne pytanie? Bo sądzę, że raczej nie.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez melek Zobacz posta
    Jeżeli Wy mielibyście otwierać firmę, która wykonywałaby zdjęcia dla znanych marek to jak sądzicie. Ile można byłoby wziąć za jedną sesję modową, żeby się opłacało?
    To zależy jaki poziom życia przewidujesz dla siebie w swoich planach życiowch. Jeżeli chcesz jeździć rowerem i mieszkać w mieszkaniu w bloku, to kilkaset złotych za sesję by się nawet opłacało. Jeżeli jednak, jak każdy normalny człowiek, chcesz kilku luksusowych samochodów i domów w różnych częściach świata, to starałbym się nie schodzić poniżej 10 000$ za najmniejsze zlecenia.

Tylko nie zniechęcaj się - jak już znane marki zaczna dzwonić tak często, że będziesz potrzebował więcej niż jednej sekretarki do odbierania telefonów, to spokojnie zapłaca tyle i znacznie więcej.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Wakacje szkolne powinny trwać krócej...

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    To zależy jaki poziom życia przewidujesz dla siebie w swoich planach życiowch. Jeżeli chcesz jeździć rowerem i mieszkać w mieszkaniu w bloku, to kilkaset złotych za sesję by się nawet opłacało. Jeżeli jednak, jak każdy normalny człowiek, chcesz kilku luksusowych samochodów i domów w różnych częściach świata, to starałbym się nie schodzić poniżej 10 000$ za najmniejsze zlecenia.

Tylko nie zniechęcaj się - jak już znane marki zaczna dzwonić tak często, że będziesz potrzebował więcej niż jednej sekretarki do odbierania telefonów, to spokojnie zapłaca tyle i znacznie więcej.
    Mam jeszcze do Ciebie pytanie. Bo widzę, że się orientujesz. Czy marki, modowe zapłaciłyby duże pieniądze za sesje reklamową w Internecie? (pokazywanie sesji w sieci). Mój interes opierać będzie się tylko i wyłącznie na sesjach zdjęciowych w sieci. Mam dobrą koncepcję na biznes. Jednak obawiam się czy jakaś marka modowa byłaby chętna na zakup takiej reklamy w sieci.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez melek Zobacz posta
    Mam jeszcze do Ciebie pytanie. Bo widzę, że się orientujesz. Czy marki, modowe zapłaciłyby duże pieniądze za sesje reklamową w Internecie? (pokazywanie sesji w sieci). Mój interes opierać będzie się tylko i wyłącznie na sesjach zdjęciowych w sieci. Mam dobrą koncepcję na biznes. Jednak obawiam się czy jakaś marka modowa byłaby chętna na zakup takiej reklamy w sieci.
    Twój biznes padł nim jeszcze powstał.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Twój biznes padł nim jeszcze powstał.
    Czemu tak sądzisz nie znając całokształtu i koncepcji interesu? Wiadomo, że nie powiem jak mój interesik by funkcjonował w obawie przed tym, że ktoś go skopiuje. Mogę powiedzieć tylko tyle, że jest to innowacja w Internecie na skalę światową.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Wybierz którąkolwiek odpowiedź:

A nie masz zielonego pojęcia o co pytasz
    B za miesiąc wrócisz do szkoły i nie będziesz miał czasu na prowadzenie interesu
    C pytania są żenujące, jesteś bardzo kiepskim Trolem

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Ale koledzy czy wy nie widzicie ze jest to czysta prowokacja ? gdyby kolega na prawdę miał innowacyjny pomysł który na bank sie sprzeda i którego nie ma w necie uderzyłby bezpośrednio do tych "duzych" firm modowych zamiast na takie polskie forum pytajac ile kasy można wyciagnać. Każdy dobry biznesmen wie że towar jest wart tyle ile jest w stanie za niego zapłacić kupujący, jeżęli jest to nowość i coś czego nie ma to pytanie o to ile za sesje biorą takie firmy jest kompletnie nie wymierne jestem pewien że student by zrobił za "do portfolio" a inny nie wziałby mniej niż Xzł . Melek życze ci powodzenia ale tutaj odpowiedzi na swoje pytanie nie otrzymasz
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Widocznie nikt znany nie czytuje tego forum albo nie chce się tu chwalić zarobkami Melek, Pogugluj trochę, na pewno znajdziesz jakieś info. Albo zrob taką sesję dla wymyślonej firmy, zrealizuj swój pomysł do końca jak realne zlecenie, a potem szukaj chętnych. Jeśli chcesz uderzyć do znanych marek, to stawki wg mnie nie powinny być zbyt niskie, a raczej nawet wysokie. Tylko zależy, które marki wg Cb są znanymi, czy myślisz o firmach międzynarodowych czy krajowych.
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Myślę, że znanych marek nie stać na takie rozwiązania i wolą zapłacić więcej za gwarancję jakości i terminowości niż eksperymentować z nieznanymi osobami, które rozpoczynają działalność i nie mają nazwiska. I nie dotyczy to tylko fotografii.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów