Kadruj starannie:
2) i 5) nie tnij w stawach, palcach itd.
1) tnij zdecydowanie (obcięty czubek głowy); na 5) identycznie - albo nie obcinać czubka albo ciąć zdecydowanie prze czoło
1), 2), 3) 5) też brak zdecydowania - nie są to kadry centralne, nie są to mocne punkty
2) uwaga na horyzont
najlepsze 4). Oko wędruje po kadrze. Podoba mi się![]()
Miłego dniamoja www
1 super, trochę firanka przeszkadza
1 było by super gdyby nie :dziwny fragment osoby podtrzymującej dzieciaka.Pierwsze co rzuca się w oczy to dziwna prawa ręka na biodrze malucha a już ta lewa jest normalna , bo dziecięca .Przeszkadza natomiast owłosiona ręka z rzemykiem.Szkoda , może szerszy kadr i pokazanie Ojca malucha dało by lepszy efekt.Szkoda też tej obciętej głowy maluszka.
Co do firanki, jak dla mnie właśnie ona stwarza nastrój tego kadru.
4 też jest dobra , jedynie to dziwne kadrowanie - znów ucięta kończyna i głowa.
Dziękuję Wam za kilka komentarzy, biję się w pierś i wiem, że nad kadrowaniem muszę popracować
Pozdrawiam!
To co ja sobie myślę na ten temat to chyba nie ma szczególnego znaczenia, ale jest jeden taki gość, nazywa się Peter Hurley, i zajmuje się on robieniem headshotów. Polecam obejrzeć galerię zdjęć na jego stronie. Za te foty z obciętym czubkiem głowy gość łupie ludzi na 1100$ za sesję![]()
Zalezy jak tniesznie jestem jakos sztywnie przyspawany do zasad, ale ogolnie to sie sprawdza
Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Miłego dniamoja www