Wiesz, robiłam to milion razy i oba mi sie podobają ^^ Bardziej chodziło mi pod względem jakości i użytku.
Wiesz, robiłam to milion razy i oba mi sie podobają ^^ Bardziej chodziło mi pod względem jakości i użytku.
to kup oba
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Jak 50 1.8 to po co 60 2.8 lol.
Wiadomo ze lepiej 85 ale to nie macro o ktorym mowilas.
SONY
kobieta zmienna jest, kolezanka juz wybrała, i weźmie 50/1,8 bo na tą ją stać. Typ użytkownika który wybiera najtańszą opcję bo na to ja stać (i jak to rozumiem) ale szuka potwierdzenia którego nie znajduje wiec na siłe forsuje jak nie z tej to z tej zeby ktos napisal ze to dobry wybór.wiele razy widziany przypadek tutaj
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
50 1.8 to bardzo dobry wybór
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Hahah Muczaco ;D Źle zrozumiałeś. Przyznać trzeba, że jestem niezdecydowana. Wybrałam najtańszy obietkyw, bo spieszy mi się z kupnem nowego sprzętu, chciałabym uzyskać na wakacjach ładniejsze zdjęcia, a wyjazd tuż tuż, oczywiście później też będę z niego korzystałaMam już postanowione, że odkładam pieniążki na coś znacznie lepszego. Jak nie będzie mnie stać na nowy, kupie używany. Nie myślcie, że jestem irytująca i stuknięta, ale nie chce po prostu zrobić błędu ws. zakupu obiektywu i potem żałować. Jestem zupełnie zielona i nie znam się na obiektywach, dlatego tak niezmiernie szukam odpowiedzi. Co do używanego obiektywu - miałam nie miłą sytuację, trochę konfliktową, a rodzice i tak żyją w przekonaniu, że "używane? jeszcze zepsute". Co do tego, ja akurat nie mam takiego samego zdania, ale myślę, że nie będzie problemu. Myślę, że temat można zamknąć. Dzięki serdeczne za pomoc, założyłam już małą galerię - krytyki nigdy za mało
![]()
Polecam canon 50 1.8 stm. Przesiadka z 50 1.8 YN. Różnica ogromna. Wiadomo - gdyby było mnie stać wzięłabym 50 1.4 albo nawet 1.2, ale na razie lepiej mieć 1.8 niż nie mieć nic.
Polecam też kupowanie sprzętów używanych - oczywiście jak najmniej zużytychwarto, bo można trafić niesamowite okazje.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
50 STM + pierścienie pośrednie, masz bokeh i makro, tyle w temacie
Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
ebe ebe