Ja podłączam moje obiektywy do c600d. Delikatnie mrowiąc ma on niezbyt wyrafinowany system AF. C35IS ma na pewno szybszy autofokus, ale sigmy wcale nie jest o wiele wolniejszy. W moim przypadku po skalibrowaniu sigmy dawno temu zapomniałem, ze na początku miała olbrzymi front focus gdy ostrzyło się na obiekt w odległosći około 2m od aparatu. W tym momencie czuje się pewniej z AF'em Sigmy niż Canona. Canonowi zdarza się pomylić częściej niż sigmie, ale generalnie i tak odsetek nietrafionych zdjęć z obu obiektywów jest niewielki. W trudniejszych warunkach oświetleniowych tj. podczas okolicznościowych imprez rodzinnych używam tylko sigmy. Kiedyś raz na próbę założyłem c35is ale od razu ten obiektyw okazał się za wąskich. Gdy fotografuje w pomieszczeniach zawsze używam zewnętrznej lampy błyskowej ze wspomaganiem AF. S18-35 w takich warunkach ostrzy troszkę wolniej niż w dobrym swietle. Ale zestaw s18-35+lampa+aparat jest świetny do robienia zdjeć przy kotlecie, rzadko się zdarza, ze potrzebuje ISO wyższego niż 100.
P.S. Kiedyś jeszcze ktoś opisywał na forum że miał problemy ze wspomaganiem AF przez lampę błyskową YongNuon. W przypadku Metz takich problemów nie mam.
P.S. @Kmeg, na twoim miejscu zastanowił bym się czy przypadkiem obiektyw klasy 17-50 f/2.8 nie jest najlepszy na wyjazdy. Wydaje mi się, że on ma najlepszy stosunek waga do zakresu i jasności