Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: 7D + Sigma 35 1.4 Art oraz Canon 85mm 1.8 jaka lampa do tego ?

Domyślnie 7D + Sigma 35 1.4 Art oraz Canon 85mm 1.8 jaka lampa do tego ?

Witam jak w temacie , nie chce jakiejś profesjonalnej lampy , lecz coś z czym mogę się nauczyć pracować . ogólnie potrzebuję to na wesele siostry bo chce się po uczyć fotografować na imprezach okolicznościowych

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: 7D + Sigma 35 1.4 Art oraz Canon 85mm 1.8 jaka lampa do tego ?

Mocną, tzn. szybko gotową do kolejnego błysku, powtarzalną, czyli taką, która "w automacie" da bardzo podobne błyski w takich samych warunkach.
    Mam głupie pytanie: jak się nauczysz, to "tymczasową lampę" wyrzucisz, czy będziesz korzystał z niej dalej? Jeśli nie stać Cię na wyrzucenie (odsprzedaż z dużą stratą) słabej, niedrogiej lampy, moim zdaniem warto dołożyć do "lepszej" (czasem warto ryzykować z używanymi).

Nie fotografowałem z lampom nigdy jeszcze, więc nie wiem jak to działa i w sumie czego chce :/ chyba jednak przed zadawaniem pytań po czytam z czym i jak to sie je i sam może dojde czego chce

Ogólnie nie chodzi mi o jakieś badziewie za 200 zł rozumiem ze dobra lampa kosztuje ale też nie chce wywalać kasy na super sprzęt bo to też bez sensu myślę .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Coś już napisał
    Miasto
    Starachowice

Ja mam 5D + 35 1.4 Art i do tego Metza 52. Fajnie się sprawdza ten zestaw.
    Miałem brać yongnuo bodajże 600 ale słyszałem opinie że akurat z 5d nie działa poprawnie druga kurtyna.

Co do Metza 52 to polecam, chociaż jakbym miał 7d to nie wiem czy faktycznie nie zdecydował bym się na yongnuo bo jakościowo podobno całkiem spoko.

Uprawnienia umieszczania postów