Witam jak w temacie , nie chce jakiejś profesjonalnej lampy , lecz coś z czym mogę się nauczyć pracować . ogólnie potrzebuję to na wesele siostry bo chce się po uczyć fotografować na imprezach okolicznościowych![]()
Pozdrawiam![]()
Witam jak w temacie , nie chce jakiejś profesjonalnej lampy , lecz coś z czym mogę się nauczyć pracować . ogólnie potrzebuję to na wesele siostry bo chce się po uczyć fotografować na imprezach okolicznościowych![]()
Pozdrawiam![]()
Mocną, tzn. szybko gotową do kolejnego błysku, powtarzalną, czyli taką, która "w automacie" da bardzo podobne błyski w takich samych warunkach.
Mam głupie pytanie: jak się nauczysz, to "tymczasową lampę" wyrzucisz, czy będziesz korzystał z niej dalej? Jeśli nie stać Cię na wyrzucenie (odsprzedaż z dużą stratą) słabej, niedrogiej lampy, moim zdaniem warto dołożyć do "lepszej" (czasem warto ryzykować z używanymi).
Nie fotografowałem z lampom nigdy jeszcze, więc nie wiem jak to działa i w sumie czego chce :/ chyba jednak przed zadawaniem pytań po czytam z czym i jak to sie je i sam może dojde czego chce![]()
Ogólnie nie chodzi mi o jakieś badziewie za 200 zł rozumiem ze dobra lampa kosztuje ale też nie chce wywalać kasy na super sprzęt bo to też bez sensu myślę .
Z tańszych lamp to np.:
Lampa reporterska Pixel Mago dla Canon - Notopstryk.pl
YongNuo YN-568 EXII Canon TTL
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
Ja mam 5D + 35 1.4 Art i do tego Metza 52. Fajnie się sprawdza ten zestaw.
Miałem brać yongnuo bodajże 600 ale słyszałem opinie że akurat z 5d nie działa poprawnie druga kurtyna.
Co do Metza 52 to polecam, chociaż jakbym miał 7d to nie wiem czy faktycznie nie zdecydował bym się na yongnuo bo jakościowo podobno całkiem spoko.