Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 107 z 107

Wątek: Czarna magia czyli co kupić ;)

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Czarna magia czyli co kupić ;)

e tam zaraz kupic
    temat sie zaklada z nudow, na roznych forach
    a moze kiedys w przyszlosci cos sie kupi
    wazne by bylo pod kolor paznokci
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

witam jestem nowy, zdaję sobie sprawę że pytań takich jak moje jest tu dużo, mimo wszystko proszę Was o pomoc. Planuję zrobić inwestycje w sprzęt i zacząć latać po ślubach, lub na początku chrzty komunie itp. Obecnie mam 600d i tanią stalke 50mm 1,8. Wiem że tym nic nie zwojuje ciekawego, chyba że body zostawić a kupić dobre szkla?. Co proponujecie ? Myślałem nad zestawem eos 6d plus lampa, plus 24/70 i 70/200 w plenerze. Całość by wyszła koło 13 tyś. Może ktoś z Was zaproponuje mi inny zestaw dla kogoś kto zaczyna przygodę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Qbek Zobacz posta
    witam jestem nowy, zdaję sobie sprawę że pytań takich jak moje jest tu dużo, mimo wszystko proszę Was o pomoc. Planuję zrobić inwestycje w sprzęt i zacząć latać po ślubach, lub na początku chrzty komunie itp. Obecnie mam 600d i tanią stalke 50mm 1,8. Wiem że tym nic nie zwojuje ciekawego, chyba że body zostawić a kupić dobre szkla?. Co proponujecie ? Myślałem nad zestawem eos 6d plus lampa, plus 24/70 i 70/200 w plenerze. Całość by wyszła koło 13 tyś. Może ktoś z Was zaproponuje mi inny zestaw dla kogoś kto zaczyna przygodę
    jeżeli planujesz zacząć latać po ślubach jak wyżej podajesz, to niezbędnym wydaje się przynajmniej zakup drona

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

nieweimy nic o twojej wiedzy i umiejetnosciach aczkolwiek nie o to pytasz chociaz chcac wejsc na rynek fotografii profesjonalnej myśle ze wiedza co powinieneś kupić to podstawa, jednakże skoro sam sie tym pałam to podpowiem ci. Zawsze miej backup,czyli 2x body 2x obiektyw 2x lampa 2x akumulatory itp. Jeżeli masz 13k to kup 2x6d + 35/2 i 50/1,8 albo zamiast 35/2 kup jakies starsze UWA, ja latałem z sigma 17-35 sporo czasu. Powinieneś zmieścić się w kosztach ale masz zapas, to jest tzw mus, nie wyobrażam sobie teraz isc na slub bez zapasowego sprzętu.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    nieweimy nic o twojej wiedzy i umiejetnosciach aczkolwiek nie o to pytasz chociaz chcac wejsc na rynek fotografii profesjonalnej myśle ze wiedza co powinieneś kupić to podstawa, jednakże skoro sam sie tym pałam to podpowiem ci. Zawsze miej backup,czyli 2x body 2x obiektyw 2x lampa 2x akumulatory itp. Jeżeli masz 13k to kup 2x6d + 35/2 i 50/1,8 albo zamiast 35/2 kup jakies starsze UWA, ja latałem z sigma 17-35 sporo czasu. Powinieneś zmieścić się w kosztach ale masz zapas, to jest tzw mus, nie wyobrażam sobie teraz isc na slub bez zapasowego sprzętu.
    Moja wiedza hmmmm teoretyczna i praktyczna chyba ok...foty robię amatorsko i mam mgr grafik komputerowy więc to jakoś wymusza znajomość psc do ew obróbki zdjęć. Rezerwowe body .. Tu myślałem o 600 która mam...a może zamiast ślubow z grubej rury zacząć od chrztu....nie od razu Rzym zbudowano...? 6d jako ff styknie ? Jest to najtańsza opcja do zabawy z tymi tematami ? I lepiej iść w stalki wału plus 85 ? Czy tak jak wyżej pisałem ?

Kolego od drona... Jest już kupiony Ale nie mam 3 par rąk by robić zdjęcia wychodzącej pary z kościoła plus fajne ujęcie góry z drona.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Moja wiedza hmmmm teoretyczna i praktyczna chyba ok...foty robię amatorsko i mam mgr grafik komputerowy
    To klienta nie interesuje jaka szkole skonczyles albo kursy liczą sie zdjęcia
    Rezerwowe body .. Tu myślałem o 600 która mam...a może zamiast ślubow z grubej rury zacząć od chrztu....nie od razu Rzym zbudowano...?
    a te 600d sprawdzałeś jak działa na iso 1600/3200?
    6d jako ff styknie ?
    może styknie może nie, sam sie przekonasz, dla mnie styka a czy tobie...
    Jest to najtańsza opcja do zabawy z tymi tematami ?
    Nie, z FF najtansza opcja od canoan to 5d pierwszej generacji.
    I lepiej iść w stalki wału plus 85 ? Czy tak jak wyżej pisałem ?
    Zależy jak wolisz pracować, myśle ze najlepiej mieć to i to

Kolego od drona... Jest już kupiony Ale nie mam 3 par rąk by robić zdjęcia wychodzącej pary z kościoła plus fajne ujęcie góry z drona.
    Na slubie jak na wojnie 3 ręka to standard, nie jest to łatwa praca coby nie bylo.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Oki dzięki za opowiedz Ale jest jak mówisz sam aparat i obiektyw zdjęć nie robią, a warsztaty mogą się przydać do zrobienia portfolio... Bo nikt w ciemno nowicjusza nie weźmie

Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011

Uprawnienia umieszczania postów