Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 107

Wątek: Czarna magia czyli co kupić ;)

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Czarna magia czyli co kupić ;)

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Kup 70-200 F4. Nawet z korpusem xxxD można zrobić świetne zdjęcia. Jeżeli chcesz podpinać wynalazki typu 18-270 to nie ma znaczenia jakie body kupisz
    Gdybym miała kolorowe psy to czy f/3,5 czy f/4 nie robiłoby mi róznicy. Jednak przxy czarnuchach jakaś róznica jest. 4 jest minimalnie ciemniejszy i jednak to robi róznice.
    Muszę to przemysleć. A może jakieś jasne szkiełko używka? Idę popatrzeć co można kupić w dobrym stanie z używek.

Pełne uzależnienie

Ty powaznie piszesz o jasnosci F4? W takim razie w Afryce do ludzkich portretow to chyba 1.2 tylko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Edyta Zobacz posta
    Gdybym miała kolorowe psy to czy f/3,5 czy f/4 nie robiłoby mi róznicy. Jednak przxy czarnuchach jakaś róznica jest. 4 jest minimalnie ciemniejszy i jednak to robi róznice.
    Muszę to przemysleć. A może jakieś jasne szkiełko używka? Idę popatrzeć co można kupić w dobrym stanie z używek.
    O co chodzi z tymi czarnymi psami i F4 ?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

niesamowite ze mozna miec x lat lustrzanke i zielonego pojecia o fotografii

Szkoła Fotografii CB
    tu cala masa ciekawych informacji
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    niesamowite ze mozna miec x lat lustrzanke i zielonego pojecia o fotografii

Szkoła Fotografii CB
    tu cala masa ciekawych informacji
    Odpowiem po swojemu
    Ja będąc psiarą codziennie jestem w szoku jak można mieć od lat psa/psy i nie mieć zielonego pojęcia o wychowaniu i potrzebach psa.... A chodzi o żywe stworzenie. Aparat foto to pikuś.

Pojęcie o fotografowaniu jakieś mam. Wystarczające. Wiem co i gdzie nacisnąć. Wiem jakie ustawienia mam w danych warunkach zrobić. Ale wiem to wyłączie z praktyki. Teoria nigdy mnie nie kręciła i chyba lata by musiały minąć aby sie jej nauczyc.
    Szkieł miałam kilka. Do Canona - Canona L-kę jasną. Umarła w błocie niestety. Sigme f/2,8 tele- sprzedałam bo nie spełniała pokładanych wymagań. Chciałam kupić jasną L-kę ale życie dało mojej rodzinie w kość i plany szlag trafił.
    Różnica w fotografowaniu jasnym a ciemnym szkłem jest wielka. Wiem że różnica między f/3,5 a f/4 jest malutka i prawie niewidoczna, ale to "prawie" w pewnym momencie może mi jednak zrobić różnice. I tego chcę uniknąć.

Zainteresował mnie Canon 70D. Jednak dwucyfrówki są lepsze. Chyba? Na pełnoklatkowy aparat mnie za licho nie stać. A szkoda

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Ty powaznie piszesz o jasnosci F4? W takim razie w Afryce do ludzkich portretow to chyba 1.2 tylko
    dla NASA wyprodukowano zeiss 0.7 wiec by sie zgadzalo
    ale znowu tokyo kogaku tez 0.7 zostal zabrany na biegun polnocny...ciekawe co oni czarnego tam chcieli sfocic
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

ale zaraz to im czarniejsza postac fotografowana czy to zwierze tym mocniej otwieramy przysłone ? kurde koniec z fotografowaniem brunetek... . Edyta F nie odpowie ci za to ile masz swiatla w czerniach, poprostu doświetl bardziej albo wywołaj raw w cieniach lepiej i tyle . jezeli focisz na M to zchodac nizej z F dostaniejsz wiecej swiatla ale wszedzie , a to oznacza ze mozesz ronwie dobrze podbic iso albo dac dluzszy czas otwarcia, proste, F da ci tylko inna głębie w tym wypadku poza swiatlem.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uzależniony Awatar italy

Jeśli budżet Twój wytrzyma zakup używanego Canona 70D ,plus obiektyw 70-200 /f4, to powinno Cie to zadowolić.Taniej to tylko canon 55-250 stm, też używka.
    Musisz odczekać kilka dni na dobre serce kolegi becekpl jak chce to pomożeOstatnio pomógł koledze tu na forum bo jak zaznaczył nie mógł patrzeć jak się męczy, a powiem ze to był tez amator

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    dla NASA wyprodukowano zeiss 0.7 wiec by sie zgadzalo
    ale znowu tokyo kogaku tez 0.7 zostal zabrany na biegun polnocny...ciekawe co oni czarnego tam chcieli sfocic
    Chyba zaczynam Cię lubieć hahahaha

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    ale zaraz to im czarniejsza postac fotografowana czy to zwierze tym mocniej otwieramy przysłone ? kurde koniec z fotografowaniem brunetek... . Edyta F nie odpowie ci za to ile masz swiatla w czerniach, poprostu doświetl bardziej albo wywołaj raw w cieniach lepiej i tyle . jezeli focisz na M to zchodac nizej z F dostaniejsz wiecej swiatla ale wszedzie , a to oznacza ze mozesz ronwie dobrze podbic iso albo dac dluzszy czas otwarcia, proste, F da ci tylko inna głębie w tym wypadku poza swiatlem.
    Poczekaj... Wyżej jest przecież napisane, że ja z teorią jestem na bakier Mam w rekach aparat, przykładam wizjer do oka, palec sam leci i ustawia sobie i... zdjęcie jest
    Ok. Przetrawie to. Tylko muszę sie skupić.
    Choć to jest dziwne to musicie zrozumieć że aby zrobić zdjęcie nie trzeba wiedzieć co to otwieranie przysłony. Naprawde. Oczywiscie jak sie chce nauczyć profesjonalnego fotografowania i to w miare niecierpliwie to tak. Podziwiam pasjonatów bo sama jestem nieuleczalna w tej kwestii. Ale sam fakt robienia zdjęć nie zmusił mnie do nauki teorii. Po prostu to jest coś co mnie cieszy i relaksuje i jest dopełnieniem tego co kocham Uczę sie nieustannie ale na zasadzie prób i błędów przeglądajac zdjęcia. I to mnie cieszy. Niestety ale metoda prób i błędów jest w moim przypadku niemożliwa jezeli chodzi o zakup fotoaparatu. W lotka nie gram bo nie wierzę w wygraną, więc pozostaje mi zakup przemyślany Zdjęć nie robie też cudnych. Zależy mi na ostrym uchwyceniu chwili. I kocham pewne odwzorowanie barw . I nie lubię lamp błyskowych i ustawień auto ( tych ostatnich nie wiem dlaczego- może z powodu staromodności właśnie? ).
    Wiem że najlepze zdjęcia czarnuchów w ruchu wychodzą mi na niskim ISO, krótkim czasie i w piękną, słoneczna pogode. Na ISO 1600 w moim Canonie juz się nie da patrzec na zdjecia nawet bez ruchu. Jasny obiektyw dawał mi większe szanse na zrobienie dobrego zdjęcia przy gorszym oświetleniu dziennym- tego pewna jestem
    Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Jeśli budżet Twój wytrzyma zakup używanego Canona 70D ,plus obiektyw 70-200 /f4, to powinno Cie to zadowolić.Taniej to tylko canon 55-250 stm, też używka.
    Musisz odczekać kilka dni na dobre serce kolegi becekpl jak chce to pomożeOstatnio pomógł koledze tu na forum bo jak zaznaczył nie mógł patrzeć jak się męczy, a powiem ze to był tez amator
    Mój budżet to 4500. Musi wystarczyć na aparat i obiektyw.

Czasami wzdycham do Zenita. Ja durna sprzedałam go z obiektywami... Brakuje mi pełnej klatki czasami. Ale pełnoklatkowe aparaty sa ponad moje możliwości . I z tym sie muszę pogodzic.

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Cytat Zamieszczone przez Edyta Zobacz posta
    Mój budżet to 4500. Musi wystarczyć na aparat i obiektyw.
    Powinno wystarczyć na używane canon 70d, obiektyw 70-200 L f4 bez is nie jest to co prawda f3,5 ale za to masz stałe światło w całym zakresie. No i wystarczy jeszcze na nowego canona 50 1.8 STM, to dosyć nowy obiektyw ale zbiera pozytywne recenzje i do portretu psiaków się nada, nawet tych czarnych jak szatany

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów