Od tygodnia wertuję forum i opisy na stroach. Nie jestem skłonna od razu pytać

Ale to trzeba mając wiedzę techniczną taką jak ja ( uups

) przysiąść na długo i przetrawić/nauczyć się. Czytałam te tematy. Ale nikt nie napisał rzeczy które ja napisałam tutaj. Czyli aparat do bardzo szybkich i czarnych psów. Moje dwa burki poruszają sie z predkością światła i mój stary aparat nawet jak był dobry jeszcze to w ruchu nie nnadąrzał łapać ostrości na pulikach. Nowofundlandy i inne normalniejsze rasy- i owszem.
Dlatego pytam.
Super ale też nie jest tania. I nie wiem w czym super. Na tym polega mój problem
O matko

Nawet nie wiedziałam że taki jest....
Ależ ja się nie dąsam

Z dasów wyrosłam dawno. Choć nie powiem- fajnie byłoby wrócić do " wtedy"
Nie chcę fotografować w nocy w budzie ( choć niektóre schroniskowe psy nie chcą ze strachu z tej budy wyjść i jeżeli bym sie tam zmieściła i mgła im porobić zdjęcia to czemu nie

). Ale pochmurny dzień burzowy lub typowo jesienny bez słońca i bez jasnego szkła jest czarna plama która jak się w programie rozjaśnia to ma szumów do licha.
Bardzo mnie to AF w 750 zainteresował. Rzeczywiscie o to mi chodzi. Dla ekranu dotykowego nie warto wybierać 760 bo to zbędny bajer i to dość drogi. Czyli na ta chwilę mam przodownika- 750D.
To prawda

Ale nie jestem z tych osób które stwierdzają że kupuję, idą i to robią. Lubię przemyślane zakupy. I wiem ze daleko mi do wszystkowiedzącej. Dlatego pytam
Po podpowiedziach i analizie na pierwszy plan wysunął się Canon EOS 750D. Do niego jako że zapas kasy będzie z powodu nizszej od 760D ceny obiektyw Canon 50mm f/1,8. Przyda sie do portretów

No i jakiś obiektyw, który można zabrać na wycieczki z psami bez noszenia torby ze sprzętem. Przydałby sie obiektyw z dobrym tele. Myslicie ze Tamron 18-270 jest ok? Canon 18-135 fajny, ale jednak wolałabym coś bardziej na " dal" też.
Tylko czy Tamron 18-270 ma szybki AF? W opisach jest ze tak. Ale ja wolę zapytać jednak osobiście.