Czy ktoś posiada dokładną instrukcję wymiany matówki w 5D. Tylko proszę bez informacji w stylu "wygnij taki dynks" lub "naciśnij taką jedną sprężynkę"
Czy ktoś posiada dokładną instrukcję wymiany matówki w 5D. Tylko proszę bez informacji w stylu "wygnij taki dynks" lub "naciśnij taką jedną sprężynkę"
Jak kupisz matówkę, to w opakowaniu masz instrukcję wymiany.
A cała robota ogranicza się właśnie to naciśnięcia takiego dynksa. W 30 sekund będzie po wszystkim.
Jarek
Nie pisz koledze o naciskaniu dynksa...![]()
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Trzeba pociągnąć za dynks, otwiera się kieszonka z matówką. Wyciągnąć jakąś pęsetą z miekką koncówką za dynksik przy matówce, wsadzić nową, zatrzasnąć kieszonkę, aż dynks pyknie i po sprawie...![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Do zestawu dołączone jest też "trzymadełko" do przenoszenia matówek.Zamieszczone przez Cichy
Najważniejsze, żeby nie dotknąć matówki paluchami. Reszta to pryszcz.
Jarek
Dziękuję za odpowiedzi wszystkim trzymadełkom z dynksamiA czy ktoś posiada może instrukcję i podrzuciłby skan. Skoro prosiłem o wyjaśnienia bez "dynksów" to musiałem mieć ku temu powody. Można założyć przecież nowy wątek "jak dynksy działają na matówki". Mnie po prostu interesuje instrukcja
Łomatko, aleś Ty marudny. Nie mam skanera. Może być zdjęcie? Będzie krzywe i pogiętą kartkę będzie się źle czytać..Zaraz wrzucę..
Tutaj:
http://www.grabek.pl/chwilowe/focscreenmanual.jpg
Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 13-04-2006 o 16:47
Jarek
Dzięki - super - właśnie tego pragnąłem. Jak babcię i dynksa kocham![]()
Więcej mi mówi opis niż te rysunki![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko