Nie oszukujmy się, Nikon ma wysokie ceny, szczególnie obiektywów. Dlatego też wybrałam Canona - wiadomo, że budowa odpowiadających mi modeli jest bardzo podobna w obu markach, lecz jest nieraz spora różnica cenowa. Dlatego jestem pewna, że znajdę w Canonie to czego potrzebuję z nie tak wypasionym budżetem. Jak wspomniałam, nigdy C w łapach nie trzymałam, dlatego piszę na forum. Prawdopodobnie szkiełka są o wiele ważniejsze niż puszka, więc dajmy na to, że szukam konkretnych obiektywów z autofokusem, który jest celny i szybki, i nie ma wielkiej tendencji do łapania ostrości przed obiektem. Kto uważa, że to górnolotne marzenia? Schylam się do body takich jak 1100D, 1000D, 450D i 400D. Czytałam gdzieś, że np. nowy obiektyw nie będzie dawał tak dobrych efektów na starszym body jak z nowym i inne tego typu nierozszerzone aspekty. Nie wiem więc, jakie obiektywy będą dobrze współgrały z wymienionymi body.
Zależy mi na posiadaniu dwóch obiektywów z zoomem około 28 - 135 i tele, jednak wiem że żeby móc robić zdjęcia jakie chcę, nie starczy mi na to pieniędzy (bieda chyba piszczy!

). Więc może w moje warunki wpada jakiś zoom 40-150mm i coś koło tego? Wiecie, przez pewien czas będzie jedynym obiektywem, a pędzące zwierzęta wymagają jakiegoś odcinka zoomu..
PS.
I po co wspomniałam o Nikonach... Nie o tym toczy się wątek, a forumowicze nadal nawet żadnej wskazówki nie podali. Ja pierdziu. No i, McMelassa, nie masz się co ciekawić o sportach, bo wszystko jest napisane.