Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Sprzęt do sportów - dla nowicjuszy

Domyślnie Sprzęt do sportów - dla nowicjuszy

Hej, mam mały problem z wyborem body i obiektywu(ów?). Jako, że nigdy nie miałam do czynienia z Canonami nie wiem jak dobrze wybrać. Potrzebuję sprzętu, który nie jest drogi (na takiego używanego 700D już mnie nie stać). Musi sprawdzić się z szybkością autofokusu i celnością, ponieważ zamierzam wykorzystywać go do zdjęć sportowych, w dynamice. Jestem początkująca w sferze C więc nie musi być to zaawansowany sprzęt, tylko zależy mi by dawał radę w takich sytuacjach.
    Mój budżet to tysiąc złotych (+/-), więc w takich widełkach cenowych musi zmieścić się body wraz z obiektywem, a co rusz mam pewność do sprzętu, jest on za drogi. Laik prosi o pomoc

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Sprzęt do sportów - dla nowicjuszy

Tysiac na body czy tysiac na body z obiektywem?
    Za 1000zl body z obiektywem do sportu? Lol, nie ma opcji.
    1000zl body to 40d za jakies 600zl i doloz do obiektywu na poczatek 70-200 f4 L albo stalka 85 1.8
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Musisz sobie zdac sprawe, ze 1K to relatywnie niska kwota, a Twoje wymagania sa (zdaja sie byc) wysokie .

Cytat Zamieszczone przez Damnn Zobacz posta
    Hej, mam mały problem z wyborem body i obiektywu(ów?). Jako, że nigdy nie miałam do czynienia z Canonami nie wiem jak dobrze wybrać. Potrzebuję sprzętu, który nie jest drogi (na takiego używanego 700D już mnie nie stać). Musi sprawdzić się z szybkością autofokusu i celnością, ponieważ zamierzam wykorzystywać go do zdjęć sportowych, w dynamice. Jestem początkująca w sferze C więc nie musi być to zaawansowany sprzęt, tylko zależy mi by dawał radę w takich sytuacjach.
    Mój budżet to tysiąc złotych (+/-), więc w takich widełkach cenowych musi zmieścić się body wraz z obiektywem, a co rusz mam pewność do sprzętu, jest on za drogi. Laik prosi o pomoc
    Masz bardzo specyficzne poczucie humoru .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Damnn Zobacz posta
    Jakie to sporty, szachy czy joga? Za mało danych, ale i tak budżet zwiększ do pięciu, albo lepiej dziesięciu tysięcy złotych.

Coś już napisał

Za te pieniądze to niestety NIEDASIE.
    Nawet z brydżem byłoby ciężko coś sensownego uchwycić.To nie architektura czy pejzażyk, który zrobisz 40D + kitem 18-55.Jak umiesz oczywiście.
    Kłaniają się podstawy:czas,przysłona,ISO.
    Ale kto ma chęć w dzisiejszych czasach to zrozumieć ?

Mówię tu oczywiście o sprzęcie używanym, poza tym niepotrzebny jest mi sprzęt za pięć tysięcy, bo A najzwyczajniej go nie ogarnę i B - nie mam po co brać czegoś, czego nie wykorzystam choćby w połowie możliwości. Chodzi mi o prosty sprzęt, który poprawnie ustrzeli np. sporty konne czy psie agility, a nie od razu jakiś żużel. Skoro w Nikonach taki sprzęt mogłabym kupić, w Canonach tym bardziej znajdzie się coś odpowiedniego. Nie zależy mi na wydaniu takiego hajsu tylko po to żebym mogła ustrzelić sobie co chcę i zdjęcie gotowe! Skoro mogę to zrobić gorszym sprzętem i po prostu dobrze go wykorzystać. Wasze podejście mnie dobija, bo skoro ktoś ma wypasiony sprzęt i duże doświadczenie, to gorszym po prostu... "NIEDASIE" :'))

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Jakie to sporty, szachy czy joga?
    Ani to, ani to nie jest sportem. Bum..

Cytat Zamieszczone przez mareqm Zobacz posta
    Jak umiesz oczywiście.
    Kłaniają się podstawy:czas,przysłona,ISO.
    Ale kto ma chęć w dzisiejszych czasach to zrozumieć ?
    Laik w Canonach, ale tak tępą dzidą to ja nie jestem.

Coś już napisał

O jakim sprzęcie Nikona piszesz?
    Teoria fotografii nie zależy od marki sprzętu.Działa tak samo w Canonie, Nikonie czy Sony.Pewnych ograniczeń nie przeskoczysz, to po prostu prawa fizyki.

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Nie atakujcie początkującego. Obrazi się i pójdzie. Ja sam jestem ciekawy jaki sprzęt Nikona za 1000zł jest w stanie ogarnąć sport (jaki sport też jestem ciekawy). Może czas pomyśleć nad zmianą systemu.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Nie oszukujmy się, Nikon ma wysokie ceny, szczególnie obiektywów. Dlatego też wybrałam Canona - wiadomo, że budowa odpowiadających mi modeli jest bardzo podobna w obu markach, lecz jest nieraz spora różnica cenowa. Dlatego jestem pewna, że znajdę w Canonie to czego potrzebuję z nie tak wypasionym budżetem. Jak wspomniałam, nigdy C w łapach nie trzymałam, dlatego piszę na forum. Prawdopodobnie szkiełka są o wiele ważniejsze niż puszka, więc dajmy na to, że szukam konkretnych obiektywów z autofokusem, który jest celny i szybki, i nie ma wielkiej tendencji do łapania ostrości przed obiektem. Kto uważa, że to górnolotne marzenia? Schylam się do body takich jak 1100D, 1000D, 450D i 400D. Czytałam gdzieś, że np. nowy obiektyw nie będzie dawał tak dobrych efektów na starszym body jak z nowym i inne tego typu nierozszerzone aspekty. Nie wiem więc, jakie obiektywy będą dobrze współgrały z wymienionymi body.
    Zależy mi na posiadaniu dwóch obiektywów z zoomem około 28 - 135 i tele, jednak wiem że żeby móc robić zdjęcia jakie chcę, nie starczy mi na to pieniędzy (bieda chyba piszczy! ). Więc może w moje warunki wpada jakiś zoom 40-150mm i coś koło tego? Wiecie, przez pewien czas będzie jedynym obiektywem, a pędzące zwierzęta wymagają jakiegoś odcinka zoomu..

PS.
    Cytat Zamieszczone przez McMelassa Zobacz posta
    Nie atakujcie początkującego. Obrazi się i pójdzie. Ja sam jestem ciekawy jaki sprzęt Nikona za 1000zł jest w stanie ogarnąć sport (jaki sport też jestem ciekawy). Może czas pomyśleć nad zmianą systemu.
    I po co wspomniałam o Nikonach... Nie o tym toczy się wątek, a forumowicze nadal nawet żadnej wskazówki nie podali. Ja pierdziu. No i, McMelassa, nie masz się co ciekawić o sportach, bo wszystko jest napisane.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów