Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Sprzęt do sportów - dla nowicjuszy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Sprzęt do sportów - dla nowicjuszy

Cytat Zamieszczone przez Damnn Zobacz posta
    Nie oszukujmy się, Nikon ma wysokie ceny, szczególnie obiektywów. Dlatego też wybrałam Canona - wiadomo, że budowa odpowiadających mi modeli jest bardzo podobna w obu markach, lecz jest nieraz spora różnica cenowa. Dlatego jestem pewna, że znajdę w Canonie to czego potrzebuję z nie tak wypasionym budżetem. Jak wspomniałam, nigdy C w łapach nie trzymałam, dlatego piszę na forum. Prawdopodobnie szkiełka są o wiele ważniejsze niż puszka, więc dajmy na to, że szukam konkretnych obiektywów z autofokusem, który jest celny i szybki, i nie ma wielkiej tendencji do łapania ostrości przed obiektem. Kto uważa, że to górnolotne marzenia? Schylam się do body takich jak 1100D, 1000D, 450D i 400D. Czytałam gdzieś, że np. nowy obiektyw nie będzie dawał tak dobrych efektów na starszym body jak z nowym i inne tego typu nierozszerzone aspekty. Nie wiem więc, jakie obiektywy będą dobrze współgrały z wymienionymi body.
    Zależy mi na posiadaniu dwóch obiektywów z zoomem około 28 - 135 i tele, jednak wiem że żeby móc robić zdjęcia jakie chcę, nie starczy mi na to pieniędzy (bieda chyba piszczy! ). Więc może w moje warunki wpada jakiś zoom 40-150mm i coś koło tego? Wiecie, przez pewien czas będzie jedynym obiektywem, a pędzące zwierzęta wymagają jakiegoś odcinka zoomu..

PS.

I po co wspomniałam o Nikonach... Nie o tym toczy się wątek, a forumowicze nadal nawet żadnej wskazówki nie podali. Ja pierdziu. No i, McMelassa, nie masz się co ciekawić o sportach, bo wszystko jest napisane.
    Tak jak polecił kolega Salas 40D + 55-250. Musisz iść w kierunku body xxD więc zostaje tak naprawdę tylko 40D. xxxD do sportu średnio się nada. Minimalny rozsądny zestaw z dobrym AF to 40D + 70-200 ale to już w okolicach 2 tys. Budżet jest przynajmniej o tysiaka za niski.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

jak chcesz żeby się toczył to dorzuć tysiaka
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

no to kup se 40d + 55-250 is jak dobrze poszukasz to za 1000zł się kupi.
    pozdrawiam
    SONY

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    no to kup se 40d + 55-250 is jak dobrze poszukasz to za 1000zł się kupi.
    pozdrawiam
    Potwierdzam, do zwierząt w ruchu doskonały zestaw.

Jezusiku! Nie można normalnie polegać. Tylko bicie piany i szpan, "bo się nie da". Człowiek idzie po wsparcie - nie, radź sobie sam, ja ci nawet nie podpowiem. Bo zamiast naliczać ceny można coś zrobić, wiecie? Gdyby nie te ceny, zostałabym przy Nikonach, bo z Canonowcami widać źle jest....

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

nie bardzo rozumiem o co ci chodzi
    rzucasz jakąś śmieszną kwotę i czego oczekujesz?
    cudu?
    szybki,ostry ,jasny za free to tylko w erze
    a,zapomniałem ery już nie ma
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    nie bardzo rozumiem o co ci chodzi
    rzucasz jakąś śmieszną kwotę i czego oczekujesz?
    cudu?
    szybki,ostry ,jasny za free to tylko w erze
    a,zapomniałem ery już nie ma
    dla niektórych 1000 zł to nie śmieszna kwota, sam pamiętam takie czasy (studenckie), że chciałoby się, ale nie ma jak... więc rozumiem dylematy, mimo że obecnie mam same L-ki i full frejma

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    dla niektórych 1000 zł to nie śmieszna kwota, sam pamiętam takie czasy (studenckie), że chciałoby się, ale nie ma jak... więc rozumiem dylematy, mimo że obecnie mam same L-ki i full frejma
    1 000zł w foto to popierdułka, bo to drogie hobby.
    Ale w cykloturystyce jest to już konkretna kasa. Można kupić np nowego "górala" Meridy. A za 2 000zł może i nową kolarkę.
    W foto wyjdzie nam za to Canon 7D. I zostaje jeszcze kwestia obiektywów.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec

Koleżanka chyba się obraziła bo już nic nie pisze, ale odpowiem.

Każde hobby, w którym sprzęt odgrywa ważną rolę jest drogie. Sport i dzika przyroda to dwie dziedziny foto które wymagają chyba najlepszego sprzętu. Wchodząc na forum tego typu (gdzie jest sporo osób uprawiających foto na naprawdę wysokim poziomie) trzeba się liczyć z odpowiedziami jakie się pojawiły. Niestety ale w foto te 1000zł to jest po prostu mało, ale rozumiem, że dla wielu to sporo, dla mnie to też niemało. Pamiętam, że pierwsze zawody fotografowałem Pentaksem k-30 z Pentaksem F70-210 i nie było tragedii (ze strony sprzętu, bo ja wtedy zaczynałem).

Moja podpowiedź brzmi tak- skoro w Nikonie i Sony znalazłaś sprzęt który Ci wystarczy to wybierz coś z ich oferty.

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    1 000zł w foto to popierdułka, bo to drogie hobby.
    Ale w cykloturystyce jest to już konkretna kasa. Można kupić np nowego "górala" Meridy. A za 2 000zł może i nową kolarkę.
    W foto wyjdzie nam za to Canon 7D. I zostaje jeszcze kwestia obiektywów.
    Wiesz w "fototurystyce" to też już konkretna kasa, można za to kupić całkiem przyzwoity kompakt. Z punktu widzenia kogoś kto siedzi w kolarstwie tak jak my w foto to szosa za 2000 czy góral za 1000 to coś jak dla nas no nie wiem... seria XXXXD? Za 1000 to pewnie według nich nawet dobrą korbę ciężko kupić.

Cytat Zamieszczone przez busz Zobacz posta
    ...
    Wiesz w "fototurystyce" to też już konkretna kasa, można za to kupić całkiem przyzwoity kompakt. Z punktu widzenia kogoś kto siedzi w kolarstwie tak jak my w foto to szosa za 2000 czy góral za 1000 to coś jak dla nas no nie wiem... seria XXXXD? Za 1000 to pewnie według nich nawet dobrą korbę ciężko kupić.
    Może i mnie ponosiło z tą kolarką za 2 000zł . Bo ludzie aktywnie jeżdżący i tak mają swoje kanały na pozyskiwanie sprzętu.
    Ale do rekreacyjnej, spacerowej jazdy 3x w tygodniu np nowy: ROWER SZOSOWY NICEBIKE RACE SHIMANO CLARIS (5563236843) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., albo o klasę lepszy używany: Fausto COPPI Mythical _ Campagnolo _ ŁADNY ! ! (5556091201) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. spokojnie wystarczy.

W fotografii za 2 000zł aparat + obiektyw to bardzo ciężki temat żeby kupić coś klasy xxD.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 26-07-2015 o 12:10
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów