Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Problem lampa Youngnuo 600EX-RT

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Problem lampa Youngnuo 600EX-RT

myszaex, to od przegrzania.

Ja mam z numerem seryjnym zaczynającym się od 6XXXXX, czyli niby bez tego problemu jak pisali koledzy powyżej.
    Oprogramowanie z 2014-12-15. Nie wgrywałem tylko taka już była.

W warunkach "studyjnych" też czasami potrafiła się wyłączyć po kilkudziesięciu strzałach w krótkim odstępie czasu. Baterie wtedy są bardzo gorące.

Czytałem instrukcję z oryginału Canona 600 i nawet oryginał ma tam napisane że (jeśli dobrze pamiętam) po około 20 zdjęciach w krótkim odstępie czasu lampa może się wyłączyć ze względu na temperaturę.

O ile lampa nie była nigdzie gorąca to gorące były tylko baterie. Wydaje mi się że to one mogą rozgrzewać jakiś czujnik.
    Spróbuj na innych aku. Ja używam czarnych Eneloopów i było dobrze.

Cytat Zamieszczone przez bonesowy Zobacz posta
    PS YN pobiera energie baterii w czasie gdy sa prawidłowo włożone do lampy, prawie do 15-25 procent mocy. Po obróceniu 2 baterii na drugą stronę, by odciąć obwód, zauważyłem że trzymaja się w granicach 75 procent po jakimś czasie braku użytkowania.
    ?????????
    A nie lepiej jak nie jest używana wyjąć całkiem baterie?
    Przynajmniej zapobiegnie się zniszczeniu w przypadku wylania którejś baterii.

Pozdrawiam
    adamm
    Ostatnio edytowane przez adamm ; 22-07-2015 o 10:56
    Canon 70D, EF-S 18-135 KIT, EF 100L 2.8 IS USM, YN600EX-RT, 1x400Ws, 2x300Ws

Domyślnie Odp: Problem lampa Youngnuo 600EX-RT

Cytat Zamieszczone przez adamm Zobacz posta

?????????
    A nie lepiej jak nie jest używana wyjąć całkiem baterie?
    Przynajmniej zapobiegnie się zniszczeniu w przypadku wylania którejś baterii.

Pozdrawiam
    adamm
    Prawda, ale skleroza i lenistwo biorą górę.

Uprawnienia umieszczania postów