Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon 700D, komunikat "card", ekran nie wyświetla

Domyślnie Canon 700D, komunikat "card", ekran nie wyświetla

Witam, od wczoraj wieczorem pojawił się problem w moim Canon 700D. Robiłem zdjęćia na jednym z przyjęć. W pewnym momencie nie robił zdjęć, błyszczała sama lampa. Dzisiaj aparat włącza się tylko od czasu do czasu, ale nie widać nic na ekranie. Ekran się tylko świeci. W okienku widać napis "card" i czasamu pojawia się też "busy". Do komuputera da się go podłączyć. Również mogę robić zdjęćia ale przez program EOS 700D. Mogę nim sterować przez właśnie ten program. W aparacie przycisk do wykonywania zdjęć działa i jak naciskam to robi zdjęcie ale go nie wyświetla ekran cały czas jest szary, świeci. Lampy nie mogę otworzyć. Bardzo proszę o pomoc, nie mam pojęcia co się mogło wydarzyć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Canon 700D, komunikat "card", ekran nie wyświetla

Próbowałeś z inną kartą ?

Nie, tego nie próbowałem. Dobra idę poszukać innej w takim razie. Zobaczę co będzie. Napiszę za chwilę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Zginiecie bez internetu. Szukaj innej karty

Skomplikowane to trochę jest. Włożyłemn drugą taką samo kartę, czyli SanDisk Ultra 32GB i też włącza się ale tak samo szary ekran, lekko świecący. Ale najlepsze jest to że przy wkładaniu tych kart, przy każdej jak samykam tą klapkę od miejsca na kartę to lampka na czerwona nie mruga. Ale znalazłęm też inną kartę, starą, Kingstona 128Mb to wtedy przy zamykaniu ta lampka się zapala, murga. Ale telefon tak samo, włącza się ale ekran szary, swiecący. Jeszcze w ogóle, to jak wkładam stargo Kingstona to włącza się od razu, a jak wkłądam obojętnie którą z dwóch tych SanDisk Ultra, to chwilę trzeba poczekać, jakieś 5 sekund i wtedy dopiero się włącza/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez artur265 Zobacz posta
    Skomplikowane to trochę jest. Włożyłemn drugą taką samo kartę, czyli SanDisk Ultra 32GB i też włącza się ale tak samo szary ekran, lekko świecący. Ale najlepsze jest to że przy wkładaniu tych kart, przy każdej jak samykam tą klapkę od miejsca na kartę to lampka na czerwona nie mruga. Ale znalazłęm też inną kartę, starą, Kingstona 128Mb to wtedy przy zamykaniu ta lampka się zapala, murga. Ale telefon tak samo, włącza się ale ekran szary, swiecący. Jeszcze w ogóle, to jak wkładam stargo Kingstona to włącza się od razu, a jak wkłądam obojętnie którą z dwóch tych SanDisk Ultra, to chwilę trzeba poczekać, jakieś 5 sekund i wtedy dopiero się włącza/
    Aparat/telefon musi sprawdzic to co jest zapisane na karcie i to pewnie trochę trwa. Sformatowana karta powinna się uruchomić bez wczytywania.

Sformatowałem jedną z tych kart, ale dalej chwilę trwa zanim się włączy i też lampka czerwona przy zamykaniu klapki się nie świeci. Ekran dalej nie wyświrtla menu, jest szary, świeci tak jak mówiłem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Masz inną kartę ? Obstawiam trefne karty

No mam dwie SanDisk z któtch korzystam i jak piszę długo trwa włączanie. Znalazłem jedną starą z Kingstona, też nie działą wyświetlacz ale od razu się włącza aparat, a lampka czerwona miga. Znalazłęm przed chwilą też dwie inne karty, stare po 64mb, przy nich też szybko włącza się aparat, jak przy Kingstone, lampka się zapala czerwona, ale ekran w aparacie nic nie pokazuje, tylko robi się jasny i świeci, tak jak pisałem już.

Uzależniony

No to serwis - albo uszkodzony czytnik, albo elektronika plyty glownej , bo , o ile dobrze pamietam, tam jest czytnik na plycie...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów