Dzieki za odpowiedzi. zrobie tak, ze go trzy razy rozładuje do konca i naładuje zgodnie z tym co mi ładowarka pokaże. pozdr
Dzieki za odpowiedzi. zrobie tak, ze go trzy razy rozładuje do konca i naładuje zgodnie z tym co mi ładowarka pokaże. pozdr
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
e no bez takich bo tak to mozna powiedziec tak: "jedzcie gowno miliardy much nie moga sie mylic"Zamieszczone przez Tomasz1972
![]()
akku sie formuje (nadawać czemuś określoną formę, kształt; kształtować, wyrabiać, organizować coś, ustanawiać, powoływać do życia, ustawiać, szeregować, przyprowadzać do porządku) a nie formatuje (inform. ściśle określony sposób zapisu pewnego typu informacji, np. na dysku magnetycznym komputera)
JAK przebiega proces samoczynnego rozładowania aku litowo-jonowych? Chodzi mi o %/czas, pomiary, wykresy. A w ogóle ciekawe co się dzieje z tą energią??? Jakiś dobry link??
Wiele zależy od czynników zewnętrznych np. temperatury. Liion maja kiepska sprawnosc w porownaniu do NiCd w nizszych temperaturach - o ile mnie pamiec nie zawodzi ok 5 st. C to ta uzytkowa granica... Ponizej niej mozesz zauwazyc znaczacy spadek wydajnosci akumulatorow uzytkowanych... Dlatego naukowcy jadac na biegun maja jeszcze niekiedy laptopy na akumulatory NiCd
A 1 Canona baterie to NiMH - ciekawe dlaczego![]()
witam.
Canon zaleca wyjmowanie baterii podczas dluzszego nie uzywania aparatu, poniewaz aparat wykorzystuje ta energie do potrzymania jakichs okreslonych danych. Nie pisze tutaj o baterii podtrzymujacej zegarek... tak po prostu jest i trzeba z tym zyc...
np. wczoraj mialem polowe baterii (aparat pokazywal slaba) no a dzisiaj w pracy chcialem cyknac fotke i nic z tego, bo padl... w dodatku nawet nie pokazal sie symbol ze bateria rozladowana... w takim stadum byl od rana... i qpa ze zdjeciami... :/
EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:
Cieszy mnie jednak fakt, że w moim 30D wyłącznik wogóle nie jest używany, a baterie i tak za parę dni są jak prawie po ładowaniu (chociaż prawie robi wielką różnicę) - dla mnie OK.
Zaciekawiła mnie taka oto rzecz: BATMAX.
Czy to może nadawać się do akumulatora cyfraka?
Czy kolejna ściema i naciąganie naiwniaków?
Więcej na www.batmax.com
Ostatnio edytowane przez Jacek Deka ; 30-11-2006 o 14:33
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner