Lampy na weselu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Comosur
    Dopiero zaczyna
    • 2016
    • 17

Odp: Lampy na weselu

Jak ustawię, lampy założę żele korygujące (oceniam po żarówkach jaka barwa będzie) i jestem zadowolony z efektu robię zdjęcie color checkera i potem z niego ustawiam wb.
    Fotografia ślubna Nowy Sącz
    Canon 6d i stałki

Komentarz

• PicsUsingPotato
      Dopiero zaczyna
      • 2016
      • 37

Witam,

Mam pytanko w temacie. Interesuje mnie taki zestaw: 3 lampy yn685 (w tym dwie na statywach i jedna na body). Czy aby obsługiwać te wszystkie lampy jednocześnie to muszę kupić cały taki zestaw jak tutaj Wyzwalacz radiowy YN-622C-KIT LCD : Yongnuo, czy może jedno z tych urządzeń tzn. sterownik Yongnuo 622C-TX lub wyzwalacz YN-622C. A może jeszcze zupełnie źle myśle i żeby obsłużyć 3 lampy powinienem mieć więcej takich urządzeń?

Komentarz

• RobertON
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 2190

Zamieszczone przez PicsUsingPotato Zobacz wpis
        A może jeszcze zupełnie źle myśle i żeby obsłużyć 3 lampy powinienem mieć więcej takich urządzeń?
        Yongnuo 622C-TX to sterownik, a odbiorniki masz w YN-685 - nic więcej nie trzeba.

Jak będzie założony na body, to nie uda się lampy założyc. Eksperymentowałem z dwoma założonymi na siebie Yongnuo 622C-TX i YN-622C oraz lampą na nich, ale to niestabilne rozwiazanie.

O wiele lepszy jest kawałek blaszki pod body tzw. bracket z uchwytem za lampę za niewielki grosz i masz stabilnie oraz jeden sterownik do trzech lamp.

Ostatnio edytowany przez RobertON; 47552.
        https://500px.com/robowert26

Komentarz

• PicsUsingPotato
          Dopiero zaczyna
          • 2016
          • 37

Zamieszczone przez RobertON Zobacz wpis
          Yongnuo 622C-TX to sterownik, a odbiorniki masz w YN-685 - nic więcej nie trzeba.

Jak będzie założony na body, to nie uda się lampy założyc. Eksperymentowałem z dwoma założonymi na siebie Yongnuo 622C-TX i YN-622C oraz lampą na nich, ale to niestabilne rozwiazanie.

O wiele lepszy jest kawałek blaszki pod body tzw. bracket z uchwytem za lampę za niewielki grosz i masz stabilnie oraz jeden sterownik do trzech lamp.

https://fripers.pl/p/braket-bracket-...amp-freepower/
          Dzięki wielkie Robert, zamawiam zatem Yongnuo 622C-TX oraz ten bracket jak poleciłeś. Pozdrawiam

Komentarz

• PicsUsingPotato
            Dopiero zaczyna
            • 2016
            • 37

Zamieszczone przez RobertON Zobacz wpis

https://fripers.pl/p/braket-bracket-...amp-freepower/

Jeszcze jedna sprawa. Czy do tych lamp lepiej użyć akumulatorków (jeśli tak to o jakiej mocy) czy może baterii alkalicznych?

Komentarz

• manfred1
              Uzależniony
              • 2007
              • 842

Może do 220v podłącz.
              Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

Pracuję...
              X