Ja korzystam z usług najlepszefoto.pl od 3 lat i nigdy na nic nie narzekałem.
Jedynie ostatnio zdarzyła się wtopa z fotoalbumami (wyszły przeklamane kolory i uszkodzona jedna rozkladówka).
Tego samego dnia gdy odebrałem felerne zamówienie zadzwoniłem do najlepszefoto.pl aby złożyć reklamację i nikt nie robił problemów.
Zamówili kuriera na koszt firmy, albumy zwróciłem, reklamację uznano i teraz czekam na wysyłkę poprawionych fotoalbumów
Dla mnie to jest normalne i oczywiste, że reklamowany towar trzeba zwrócić producentowi.
Nie wiem co w tym dziwnego.
Ja kupisz przez internet kartę graficzną, w której nie działa jeden z dwóch wentylatorów od układu chłodzenia, to sprzedawca ma obowiązek wysłać Ci kolejny produkt, bo zdjęcia są wystarczającym dowodem usterki?
- nie sądzę
Wszędzie się odsyła wadliwy produkt do wymiany i najlepszefoto.pl nie jest tu wyjątkiem.
Ja powiedziałem klientom, że przysłali mi wadliwe fotoalbumy, które zareklamowałem także muszą jeszcze tydzień poczekać na gotowe materiały.
Siła wyższa - sorki ale ja korzystam z usług firm zewnętrznych do tworzenia finalnym fotoalbumów, także mogę wysłuchać lamentu że wynikło opóźnienie, ale specjalnie nie biorę tego do siebie, bo ja co mogłem to zrobiłem aby opracować materiał ze ślubu na czas.
Reszta jest uzależniona od labu, który tworzy fotoalbumy i firmy kurierskiej, która je dostarcza