Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Lustrzanka do fotografowania i filmowania makijażu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Lustrzanka do fotografowania i filmowania makijażu.

Witam,

poszukuję sprzętu do fotografowania i filmowania makijażu z naciskiem na filmowanie, oczywiście z opcją FullHD który będzie odzwierciedlał faktyczne kolory. Limit pieniężny lustrzanki i obiektywu to +/- 3,5 tysiąca.

Zaciekawiły mnie takie modele:
    Canon 600D (2000zl)
    Canon 70D (3600zl) - Ceny sprawdziłam na ceneo.

Teraz moje pytanie. Jak bardzo te lustrzanki różnią się ode siebie? (Nie znam się dokładnie na specyfikacjach) oraz co by było lepszym rozwiązaniem

a) Canon 600D + obiektyw za jakieś 1000-1500zl
    B) Canon 70D z obiektywem kitowym

Najbardziej mi zależy na jak najbardziej realnym odtworzeniu barw na zdjęciu i filmie. To bardzo ważne w wizażu.

Pozdrawiam,
    Paulina

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Lustrzanka do fotografowania i filmowania makijażu.

weź 600d jezeli stawiasz na filmowanie gdyż oba aparaty będą dawać ci możliwość filmowania w rozdzielczości FullHD . tak 70d ma lepszy wbudowany mikrofon , ale podpinajac jakikolwiek zewnętrzny uzyskasz tą samą jakość dzwięku, no chyba ze chcesz robić klipy z muzyka wtedy to kompletnie olej. 600D bedzie tanszy i kupisz fajne szkło z fajna GO gdzie bedziesz mógł sobie ładnie rozmywać tło i skakać między planami ostrząc tu i tam. 70D to puszka znacznie bardziej zaawansowana pod względem foto i jezeli nastawiasz się główniena filmowanie to nie stracisz na tyle znacząco zeby potem żałować. Bierz 600d+fajne szkło
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Aparat to nie wszystko, sprawdz cene ColorChecker Passport - X-Rite i jakiegos dobrego monitora skoro zalezy Ci na kolorach.

Przyda sie tez kalibrator.

Do filmow lepszy 70D, przynajmnuej dla amatora (lepszy AF ze szklami STM np nowa 50 1.8 STM).

Reprodukcja kolorow to nie tania sprawa, nie znam cen ale sam kalibrator i passport to okolo 2000.
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 14-07-2015 o 11:47

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    weź 600d jezeli stawiasz na filmowanie gdyż oba aparaty będą dawać ci możliwość filmowania w rozdzielczości FullHD . tak 70d ma lepszy wbudowany mikrofon , ale podpinajac jakikolwiek zewnętrzny uzyskasz tą samą jakość dzwięku, no chyba ze chcesz robić klipy z muzyka wtedy to kompletnie olej. 600D bedzie tanszy i kupisz fajne szkło z fajna GO gdzie bedziesz mógł sobie ładnie rozmywać tło i skakać między planami ostrząc tu i tam. 70D to puszka znacznie bardziej zaawansowana pod względem foto i jezeli nastawiasz się główniena filmowanie to nie stracisz na tyle znacząco zeby potem żałować. Bierz 600d+fajne szkło
    A byłbyś w stanie polecić jakieś konkretne szkiełko?

Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez PoisonBlues Zobacz posta
    A byłbyś w stanie polecić jakieś konkretne szkiełko?
    podaj kwotę i zakres ogniskowych jaki cie interesuje, tylko mi nie pisz ze do makijażu bo to mi nic nie mowi , nie mow ze do wszystkiego bo wtedy kup 18-200 , konkrety potrzebne są.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Aparat to nie wszystko, sprawdz cene ColorChecker Passport - X-Rite i jakiegos dobrego monitora skoro zalezy Ci na kolorach.

Przyda sie tez kalibrator.

Do filmow lepszy 70D, przynajmnuej dla amatora (lepszy AF ze szklami STM np nowa 50 1.8 STM).

Reprodukcja kolorow to nie tania sprawa, nie znam cen ale sam kalibrator i passport to okolo 2000.
    Póki co mam budżet jakieś +/- 4tys więc mam na aparat, szkło + jakieś softbox itp. Tyle mi wystarczy na początek, a resztę zakupię w czasie.

Miasto
    Londyn

Teraz na topie bedzie 50 1.8 STM, jasna celna i tania

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    podaj kwotę i zakres ogniskowych jaki cie interesuje, tylko mi nie pisz ze do makijażu bo to mi nic nie mowi , nie mow ze do wszystkiego bo wtedy kup 18-200 , konkrety potrzebne są.
    Jeżeli aparat kosztuje mnie ok 2tys zł, to na szkiełko mam jakieś 1,5tys zł. Co do zakresu ogniskowej to nie mam pojęcia. Chciałabym tworzyć filmy coś na wzór tego, ale nie wiem jakiego zakresu ogniskowej potrzebuje. https://www.youtube.com/watch?v=uCyb_7Iym3Q

Miasto
    London

nie zdziwilbym sie jakby ta laska miala 18-55 stm , tutaj obróbka materiału i swiatlo gra duzą rolę, a ci ludzie często mają od tego odpowiednie osoby w swoich kampaniach.

Miasto
    Londyn

Zdrowy rozsadek i rozmycie sugeruje 50 1.8 na cropie.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów