Jak najbardziej jest to możliweZamieszczone przez pst
A jaki to dokładnie obiektyw?Zamieszczone przez pst
Serwis może to wyczyścić. Samemu nie polecam rozbieraćZamieszczone przez pst
![]()
Jak najbardziej jest to możliweZamieszczone przez pst
A jaki to dokładnie obiektyw?Zamieszczone przez pst
Serwis może to wyczyścić. Samemu nie polecam rozbieraćZamieszczone przez pst
![]()
żaden szczególny - pytam aby wiedze uzupełnić :-)
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
To uzupełnij. Szczelność NIE JEST taka sama dla wszystkich obiektywów. Więc jeśli chcesz się dowiedzieć czy to normalne że zaciąga pyłki - napisz jaki to konkretnie sprzętZamieszczone przez pst
Witam mam male pytanie a mianowicie zauwalyme na zdjecia malw szaro-przezroczyste plami... czym zalecace czyscic szkla od kita i lustro w 300D.... czekam na pocne rady
Pozdrawiam
P.s. plamki sa widoczne na zdjeciu z moje galerii pt: "..." na prawo od srodka drzewa z kewej strony kadru
Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX
E , to nie kit ani nie lustro tylko piękne syfy na matrycy.
300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro
[QUOTE]Paweł Ubysza da sie to jakos wyczyscic??E , to nie kit ani nie lustro tylko piękne syfy na matrycy.
A da sie wpisac "czyszczenie matrycy" tutaj: http://canon-board.info/search.php ?Zamieszczone przez Bonczar
Przykladowy link:
http://canon-board.info/showpost.php...16&postcount=3
Dzieki..da sie oczywiscie wpisac ale juz bylem bardzo zmeczony i dlatego...dzieki za przypomnienie... peaceZamieszczone przez Vitez
ef 100-300 usmZamieszczone przez ukasz
wyglada na to że za przednią soczewką (patrząc w 'głąb' obiektywu) jest troche pyłków
btw jak juz napisałem w innym topicu odnosnie czyszczenia moze by taki przykleić?
aparaty tanieja i coraz wiecej bedzie osob => a jaki obiektyw mam kupic (sam pytałem ale na priv) vide topic muflona
a pozniej czy da sie wyczyscic - achaaa da sie... a jak?![]()
jakis modek mogłby zrobić delikatny retusz topicu, wziąć kawałek taśmy keljącej i przykleić na górze
sam sie dowiedziałem że moje pyłki widoczne w wizjerze nawet bez obiektywu swiadcza o tym ze matówka jest już troszke nieświeża
howgh!
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Canon 100-300 nie ma uszczelnień więc parę pyłków w środku nie powinno niepokoić. W eLce z uszczelnieniami... też właściwie nie powinno niepokoić, bo takie pyłki nie mają żadnego wpływu na zdjęcia.