Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: Czyszczenie obiektywu

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter
    ja sobie kupłem waciki na patyczkach w kosmetycznym do tego dobrą irchę i spirytusik[edit]
    czytałem gdzieś że nie powinno się spirytusem czyścić, było to tłumaczone tym, że usuwa jakąś warstwe ochronną

Ręcznik papierowy nasącz delikatnie płynem do mycia naczyń rozcieńczonym w wodzie
    czy mimo wszystko ręcznik nie jest zbyt szorstki?

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat:
    Ręcznik papierowy nasącz delikatnie płynem do mycia naczyń rozcieńczonym w wodzie

czy mimo wszystko ręcznik nie jest zbyt szorstki?
    A sciereczki to pylki zostawiaja, a pedzelki maja twarde wlosie, a gruszki maga dmuchnac talkiem, itd. itd.
    ja tak sie zastanawiam.... ludzie czy wyscie juz calkiem oszaleli ?!? Ja proponuje czyscic w myjkach ultradzwiekowych bo wtedy na pewno nie zarysujecie szkla.
    No nie dajcie sie zwariowac.
    podpis...

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

przepraszam że zadałem głupie pytanie...mea culpa i sypię popiół na głowę.....
    myślałem że można tutaj rozwiać jakieś swoje wątpliwości, nie stać mnie na dzialanie metodą prób i błędów, a kiedyś szkło własnie ręczniczkiem zmatowiłem sobie.....

Miasto
    3Miasto

Domyślnie

no to chyba byl recznik scireny jakie szklo dalo sie zmatowic recznikiem papierowym
    pytania zadawaj smialo nawet glupie tylko czasem i odpowiedzi moga byc lekko niemadre
    chodzi mi o to ze nie mozna dac sie zwariowac, jak ktos nosi okulary to je czysci i nosi dalej, taksamo ze szklem obiektywow
    moze co innego z filtrami bo niektore po czyszczeniu traca powloki przeciwodblaskowe serio serio.
    podpis...

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja polecam pędzelki z koziego włosia. Suuper miekkie. Moja połowica stwierdziła nawet, że chce taki do pudrowania gdyby nie kosztował 110zł. Ale mały można już za 5zł kupić. Do omiatania niezastąpione.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Bywalec
    Miasto
    Żary

Domyślnie

W jakich sklepach szukać izporopanol? Sklepy foto, z chemią ?

Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Chemia - taka polska siec sklepow chemicznych, zazwyczaj maj wszystko co smierdzi
    albo sklepy z lakierami, czasem nawet w modelarskim a i w elektronicznym dostaniesz takie "napitki"
    podpis...

Bywalec
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Dzięki bardzo, poszukam po świętach.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bigmar
    W jakich sklepach szukać izporopanol? Sklepy foto, z chemią ?
    www.allegro.pl
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Domyślnie

słyszłem też ze izopropanol dobry do czyszczenia napedów optycznych (cd-rom itp)
    mnie przekonują pędzelki z koziego włosia

btw. czy jest możliwośc ze obiektyw będzie zakurzony w środku (pomiędzy soczewkami? ustrojstwo wydaje sie być szczelne ale skoro sie rusza...

no i czy da sie cholerstwo wyczyścić jak jest kurz w środku czy już tak zostaje?

^^
    pst
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów