Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
Każdy ma prawo do własnego zdania, i dobrze.

Jestem zdania ze lustra pozyja dlugie lata.
Ja jestem tego samego zdania, przecież Leica nadal produkuje "dalmierzowe" aparaty fotograficzne, prawda ?

jp

PS
Wtedy, gdy Leica stwierdziła ze sprzedaż ich aparatów spada i że ludzie kupują (pierwsze) lustrzanki to zamieściła we wszystkich liczących się gazetach całostronicowe ogłoszenie z którego wynikało, że jeśli rozwój lustrzanek będzie na tym poziomie jakości do jakiego przyzwyczajenie są klienci Leicia to firma taką lustrzankę zaprezentuje.

Po 2 latach zaprezentowała dobry model ale technologicznie przestarzały (opóźnienie badawcze, patentowe) w stosunku do produktów konkurencji, a ludzie przestali kupować "dalmierzowe" i wyrosły firmy konkurencyjne.
Leica sama się wyautowała.
Co ma Leica do Sony
Wymyśliła koło(mały obrazek) i tyle. Nigdy nie była masowa, tania ani jedyna. Swoje dla fotografii zrobiła BTW, krótki kontakt z modelem Q napawa mnie optymizmem co do przyszłości czerwonej kropki.
Porsche 911 mimo fatalnej koncepcji nadal istnieje, wciąż będąc wzorem auta sportowego. Popularność/sprzedaż Opla czy Toyoty niczego tutaj nie zmienia.