Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 122021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 240

Wątek: AF w bezlusterkowcu (np. Sony a7x)

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: AF w bezlusterkowcu (np. Sony a7x)

Z sony to chyba kojarze tylko cos z rosji? I nie wierze ze tam nie bylo nic ruszane, bo wygladalo tak samo jak te starsze z 5dmk3 xd ten sam styl. A mowie ze pseudo hdr bo w sony z jednej klatki z cienii mozesz ciagnac duzoooo, a to samo robil w 5dmk3

/edit: juz to bylo pisane nawet wcześniej, to ja juz nic nie mowie
    Ostatnio edytowane przez salas ; 11-12-2016 o 11:49
    SONY

Pełne uzależnienie

A może mając jeszcze nawyki związane z 5D3 przesadził z wyostrzaniem

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Odpuśćcie już to pastwienie się nad Janem...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Faktycznie wygląda na HDR, ale z tego co pamiętam, to jan pawlak pisał, że tak zdjęcie wyszło prosto z puszki, czyli o wyciąganiu z cieni też nie było mowy.
    he he każdy tak mówi - może to hdr wybierany z menu puszki ale nie sądzę - korpusy same z siebie tak nie masakrują zdjęć, ja to nawet mówię że "tak tam było" (chociaż hdełerów nie robię ani nie trawię) bo to nawet lepsze tłumaczenie niż "prosto z puszki nie ruszane" - po co tłumaczyć coś oczywistego - każdy kto zrobił więcej niż kilka zdjęć wie jak wyglądają zdjęcia "prosto z puszki" lub "nie ruszane", a jak jeszcze nie wie to się kiedyś dowie jak już minie mu ten etap wiary że istnieją cudowne, jedyne, osiągane po wielokrotnych i wieloletnich inicjacjach i kolejnych stoniach wtajemniczenia ustawienia czasu i przysłony - oczywiście tylko i wyłącznie w trybie M - które generują takie i te takie lepsze zdjęcia

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    to tylko wymiana opinii o estetyce
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 11-12-2016 o 12:15
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    może to hdr wybierany z menu puszki ale nie sądzę - korpusy same z siebie tak nie masakrują zdjęć
    A może to wina podwójnej stratnej kompresji plików

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Pan Jan na swej stronie zaprezentował tez zdjęcia z Japonii (z sony). To dopiero jest porażka zainwestować tyle w nowy sprzęt z najwyższej półki, dygać na drugą stronę świata i przywieźć grafiki zamiast foto.

Pełne uzależnienie

Zamieszczone przez jaś
    to jest raczej przefajniony hdr, a nie wyciąganie z cieni - wyciąganie z cieni na sony powinno działać w miarę bezproblemowo
    Faktycznie wygląda na HDR, ale z tego co pamiętam, to jan pawlak pisał, że tak zdjęcie wyszło prosto z puszki, czyli o wyciąganiu z cieni też nie było mowy.
    To jednak nie było zdjecie prosto z puszki, tylko: "RAW z A7R2 "wywołany" w DxO wg. ustawień standardowych w włączonym dodatkowo DxO ClearView (usuwa zamglenia) oraz DxO Smart Light"

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Pan Jan na swej stronie zaprezentował tez zdjęcia z Japonii (z sony). To dopiero jest porażka zainwestować tyle w nowy sprzęt z najwyższej półki, dygać na drugą stronę świata i przywieźć grafiki zamiast foto.
    Zastanawiam się, czy to jednak nie jest problem ani ze sprzętem ani obróbką, czy jednak po prostu taka jest fotograficzna estetyka jana pawlaka
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 11-12-2016 o 19:13

Pełne uzależnienie

To jednak nie było zdjecie prosto z puszki, tylko: "RAW z A7R2 "wywołany" w DxO wg. ustawień standardowych w włączonym dodatkowo DxO ClearView (usuwa zamglenia) oraz DxO Smart Light"
    używałem DxO tak od wersji 2 do 6 mam wrażenie że wtedy działało lepiej , może dobrze że już nie używam - a coś takiego jak standardowe ustawienia odrawiacza to kolejna fikcja literacka nawet podwójna - po pierwsze nie istnieje, a po drugie po co ...... się z rawami jak ustawiasz suwaczki na zero
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Dokładnie, jak Jan lubi "swoje" hdr-y, to niech tak będzie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    używałem DxO tak od wersji 2 do 6 mam wrażenie że wtedy działało lepiej
    To zobacz jak działa teraz ostatnia wersja - poprawiło się wiele i jest kilka nowych funkcji/suwaczków.

Używam od 6 do 11-ej wersji, przymierzam się do ostatniej. Uważam to bardzo dobry soft, ale nie jedyny.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Zastanawiam się, czy to jednak nie jest problem ani ze sprzętem ani obróbką, czy jednak po prostu taka jest fotograficzna estetyka jana pawlaka
    A to chyba nie ma najmniejszych wątpliwości, ze to wybór szanownego autora jak te zdjęcia wyglądają. Niepotrzebne tylko w tym wypadku epopeje nt. sprzętu, rozdzielczości i innych cuda wianków, bo podobne efekty spokojnie można osiągać telefonem przyzwoitym.

Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 122021222324 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów