Pokaż wyniki od 1 do 10 z 240

Wątek: AF w bezlusterkowcu (np. Sony a7x)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: AF w bezlusterkowcu (np. Sony a7x)

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Jak w ogóle można dokonywac wyboru sprzętu dla siebie w oparciu o testy w portalu/gazecie etc.? Przeciez to tylko jedna z opinii napisana przez człowieka, który bierze za to kasę.
    Aż 11 lat byłem w świecie cyfrowych lustrzanek Canona, jedni tkwą w starych związkach a inni potrzebują zmian, ja dojrzałem do zmiany.

Dlaczego bezlusterkowiec ?

Do zmiany z lustrzanek na bezlustarkowca popchnęła głównie ciekawość nowej technologii, jak w niej będzie się fotografować
    Uważam że tak jak kiedyś technologia dalmierzowa, potem filmu, tak teraz technologia lustra dojeżdża do stacji końcowej. Technologia lustra doszła do sciany, zaczyna przegrywać z wizjerami cyfrowymi i ma to też wpływ na pozostałe cechy aparatów fotograficznych.

Dlaczego Sony ?

Sądzę że tak jak kiedyś Leica, największy wtedy producent aparatów fotograficznych tak teraz Canon ma kłopot i jeśli nie nastąpi przełom to zostanie zmarginalizowany na polu produkcji aparatów fotograficznych.
    Po prostu przespał początek rozwoju bezlusterkowców oraz pojawił się poważny konkurent Sony.

Sony pojawił się na rynku foto w 2006 po wykupie KonikaMinolta, firmy wtedy drugoplanowej.
    Praktycznie produkty jedynie zmieniły szyld i nie miały/mają szans na realną konkurencję na rynku.
    Wygaszona została produkcja klasycznych lustrzanek i postawiono na rozwój bezlusterkowców z matrycami APS-C oraz FF, rozwój wizjerów elektronicznych, ....
    Wprowadziła na rynek serię (A7) pełnoklatkowych bezlusterkowców z wizjerem cyfrowym ze stabilizowaną matrycą do których można podpiąć (praktycznie) dowolny obiektyw.
    Ma udziały w firmie Tamron oraz współpracuje z Zeiss
    Od 2013 powstało 11 obiektywów systemowych do serii FE, zapowiedziano dalszych 8 do roku 2016.
    Sony jest producentem prawie 50% matryc i winwestowało ostatnie 1 mld $ na zwiększenie zdolnosci produkcyjnych, podaż nie nadąża.

Myślę, że Canon na tym polu ma poważne problemy.
    1.
    Ma rozbudowany segment lustrzanek Entry Level dla którego sensowny rozwój EOS M (np. dodanie wizjera) to czysta kanibalizacja
    2.
    Nie ma dobrej matrycy
    3.
    Nie ma optycznej stabilizacji matrycy

Dlatego bezlusterkowiec A7R2 ?

Bo jest aktualnie najlepszy, nie ma np. żadnego powrównania z EOS M3, po prostu kilka klas różnicy

I tyle, po prostu.

jp

PS.
    Wypadało by abyś nim coś napiszesz to sprawdził
    Od roku śledziłem wiele portali, testów, opinii o bezlustarkowach w tym Sony.
    Jest tego typu informacji mnóstwo, więcej ludzie zamieszczają np. filmików na youtube niż można zdążyć oglądnąć.
    A przed ostatecznym wyborem przez 4 dni testowałem A7
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 15-07-2015 o 21:24
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów