Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
Jak w ogóle można dokonywac wyboru sprzętu dla siebie w oparciu o testy w portalu/gazecie etc.? Przeciez to tylko jedna z opinii napisana przez człowieka, który bierze za to kasę.
Bardzo trafna uwaga. Ostrzegam was przed przyjmowaniem wszystkiego co napiszą. Kiedyś zanim ktoś mógł coś publicznie wygłosić musiał coś dokonać, coś udowodnić, a nie żadko przy porodzie takiej osoby był tzw. palec Boży. Teraz byle debil zakłada bloga i masa debili to lajkuje. Trzeba być bardzo ostrożnym co czytamy, bo tak naprawdę nie wiemy kto to pisze, dla kogo i po co. Taka mała dygresja.

Co do A7. Miałem przyjemność robić zdjecia A7s - to ten z dodatkową migawką elektroniczną. I powiem tak, jestem za tym jak Canon takie coś wypuści, bo jest duży potencjał szkieł.
Miałem też metabones do EF, ale ze szkłami 40/2.8, 50/1.2, 70-200/4L - AF to porażka. Tylko w reklamie ładnie wygląda praca szkieł EF na A7 (o A7s dokładnie chodzi).
Za to na MF - czerwony peaking super mi się fotografowało. Jak już bezlusterkowiec to tylko ten z możliwością bezgłośnej migawki.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
Masz na myśli Metabones Canon EF Lens to Sony NEX Smart Adapter (Mark IV)?

Dokładnie bawiłem się tym zestawem A7s+ten adapter - jest to nieużywalne w AF. Może coś się zmieni, albo Canon zrobi swoje "A7".
W moim poście powyżej pisałem jakie szkła testowałem.