Strona 24 z 24 PierwszyPierwszy ... 14222324
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 240

Wątek: AF w bezlusterkowcu (np. Sony a7x)

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Domyślnie Odp: AF w bezlusterkowcu (np. Sony a7x)

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Jeśli tylko sam wiesz poco robisz to już (dla Ciebie) wystarczy.
    Ja staram się "szczególnie pamiętne" sytuacje powiesić na ścianie, mój przyjaciel twierdzi że chce w ten sposób zaoszczędzić na malowaniu/odświeżaniu ścian
    http://http://public.fotki.com/janusz-pawlak/sopot1/album-domu/dsc04055-s0bi.html

jp
    Pozwoliłem sobie jedynie podzielić swoimi spostrzeżeniami. Zdjęcia jako takie mogą mi się podobać lub nie. Natomiast nie mam najmniejszego zamiaru oceniania czyichś motywacji do robienia zdjeć. Doceniam i szanuje wszystkie.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Czy jakiś mod, może przenieść wszystkie rozważania nie na temat do innego wątku. Tytuł jest jasny i do pewnego momentu wątek kręcił się wokół tematu (bliżej lub dalej). Teraz to już zupełna nawalanka bez sensu jak to:

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Czyli przypominanie emocji wymaga zwiększania zakresu tonalnego utrwalonych na zdjęciach obrazów i te świadome zabiegi mają na celu zbliżanie tego co widać na zdjęciu do wyobrażeń fotografującego, przy jednoczesnym dowolnym traktowaniu ich realizmu? Taka jest ta oryginalna estetyka?
    Kwestionowanie cudzego odbioru czy to rzeczywistego widoku czy zdjęcia czy czegokolwiek innego nie ma najmniejszego sensu, a wątku technicznym powinno być karalne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta

Kwestionowanie cudzego odbioru czy to rzeczywistego widoku czy zdjęcia czy czegokolwiek innego nie ma najmniejszego sensu, a wątku technicznym powinno być karalne.
    Ale karą bezwzględnego pozbawienia wolności czy tylko grzywną?

Pełne uzależnienie

do pewnego momentu wątek kręcił się wokół tematu (bliżej lub dalej). Teraz to już zupełna nawalanka bez sensu
    Ten wątek na początku dotyczył AF-a w Sony A7X, dopóki jan pawlak nie dokonał zakupu A7R2. Od tego czasu zawiera doświadczenia z użytkowania tego aparatu i porównania jego działania z Canonem 5D3 z którego na tego Sony jan pawlak się przesiadał - można by wobec tego ten wątek podzielić na dwa, tylko czy to ma sens, czy nie szkoda czasu moda? Autor tego wątku nie był tak pryncypialny i surowy jak Ty i dotąd nie protestował z tego powodu.

Poproszę o jednak uwzględnienie okoliczności łagodzących: Nie zrozumiałeś, bo chyba nieuważnie czytałeś. Ta część dyskusji dotyczyła oryginalnego sposobu obróbki zdjęć przez jana pawlaka, krytykowanego nie tylko na tym forum. Upewniałem się, czy nie jest on skutkiem jakichś problemów z edycją lub obróbką zdjęć z Sony A7R2 - okazało się jednak, że ten efekt jest jak najbardziej zamierzony.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

bo jan pawlak tak widzial i tak sobie wyobrażał i koniec rozmowy jego wizja jego sprawa a że widzi pseudo hdry to jeszcze inna sprawa
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    bo jan pawlak tak widzial i tak sobie wyobrażał i koniec rozmowy jego wizja jego sprawa a że widzi pseudo hdry to jeszcze inna sprawa
    Jawi się wobec tego pytanie: czy Jan Pawlak to terminator??? Fotocyborg? :-)

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Te osobiste wycieczki nie są ani zabawne, ani sensowne - tylko zaśmiecają forum... A jak już sami nie wiecie na jaki temat pisać, to zerknijcie za każdym razem na tytuł wątku. To się przydaje

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    ..... a że widzi pseudo hdry.....
    a dokładniej chciałbym aby tak było więc tak jest na moich zdjęciach/wydrukach.
    I tyle.

Wracając do tematu wątku, założyłem go gdy zdecydowałem o przejściu z Canona (5D3) na A7R2, czekając na aż wreszcie przyjdzie.
    Zupełny brak doświadczenia w tym (nowym) systemie, wydawało mi się że najsłabszą cechą będzie właśnie szybkość AF choć tak na prawdę do moich zastosowań ta cecha nie jest krytyczna.

Na jednej z wypraw miałem okazję "dzielić fotel" z Adamem który miał 5D2 + 24-70/2.8 II i kilka razy zamienialiśmy się sprzętem przy robieniu zdjęć, 2-3 razy porównywaliśmy w różnych warunkach szybkość uzyskania ostrości.
    Ja nie widziałem różnicy, on twierdził że A7R2 + Batis 25mm F2 jest lepsze (szybsze szczególnie w trudnych warunkach oświetlenia)

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

jakby było gorsze od AFu z 5dmk2 to by był dramat sony
    SONY

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    ..... tylko czy to ma sens, czy nie szkoda czasu moda?
    Szkoda .........
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 24 z 24 PierwszyPierwszy ... 14222324

Uprawnienia umieszczania postów