Czy jakiś mod, może przenieść wszystkie rozważania nie na temat do innego wątku. Tytuł jest jasny i do pewnego momentu wątek kręcił się wokół tematu (bliżej lub dalej). Teraz to już zupełna nawalanka bez sensu jak to:
Kwestionowanie cudzego odbioru czy to rzeczywistego widoku czy zdjęcia czy czegokolwiek innego nie ma najmniejszego sensu, a wątku technicznym powinno być karalne.
Ten wątek na początku dotyczył AF-a w Sony A7X, dopóki jan pawlak nie dokonał zakupu A7R2. Od tego czasu zawiera doświadczenia z użytkowania tego aparatu i porównania jego działania z Canonem 5D3 z którego na tego Sony jan pawlak się przesiadał - można by wobec tego ten wątek podzielić na dwa, tylko czy to ma sens, czy nie szkoda czasu moda? Autor tego wątku nie był tak pryncypialny i surowy jak Ty i dotąd nie protestował z tego powodu.
Poproszę o jednak uwzględnienie okoliczności łagodzących: Nie zrozumiałeś, bo chyba nieuważnie czytałeś. Ta część dyskusji dotyczyła oryginalnego sposobu obróbki zdjęć przez jana pawlaka, krytykowanego nie tylko na tym forum. Upewniałem się, czy nie jest on skutkiem jakichś problemów z edycją lub obróbką zdjęć z Sony A7R2 - okazało się jednak, że ten efekt jest jak najbardziej zamierzony.
bo jan pawlak tak widzial i tak sobie wyobrażał i koniec rozmowyjego wizja jego sprawa
a że widzi pseudo hdry to jeszcze inna sprawa
![]()
SONY
Te osobiste wycieczki nie są ani zabawne, ani sensowne - tylko zaśmiecają forum... A jak już sami nie wiecie na jaki temat pisać, to zerknijcie za każdym razem na tytuł wątku. To się przydaje![]()
..... a że widzi pseudo hdry.....
a dokładniej chciałbym aby tak było więc tak jest na moich zdjęciach/wydrukach.
I tyle.
Wracając do tematu wątku, założyłem go gdy zdecydowałem o przejściu z Canona (5D3) na A7R2, czekając na aż wreszcie przyjdzie.
Zupełny brak doświadczenia w tym (nowym) systemie, wydawało mi się że najsłabszą cechą będzie właśnie szybkość AF choć tak na prawdę do moich zastosowań ta cecha nie jest krytyczna.
Na jednej z wypraw miałem okazję "dzielić fotel" z Adamem który miał 5D2 + 24-70/2.8 II i kilka razy zamienialiśmy się sprzętem przy robieniu zdjęć, 2-3 razy porównywaliśmy w różnych warunkach szybkość uzyskania ostrości.
Ja nie widziałem różnicy, on twierdził że A7R2 + Batis 25mm F2 jest lepsze (szybsze szczególnie w trudnych warunkach oświetlenia)
jp
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
jakby było gorsze od AFu z 5dmk2 to by był dramat sony![]()
SONY
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner