Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: Zdjęcia na ślubie - pytania amatora

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Zdjęcia na ślubie - pytania amatora

A co tu radzić, pokaz swoje zdjęcia młodym i będą wiedzieć na czym stoją. Zajmujesz się fotografia to chyba wiesz co to Tv.
    Musdisz im wyjasnic, że w kościele nie naszalejesz (sprzęt, brak uprawnień - zrozumienia albo nie). Mlodych możesz za to zabrac w plener, napewno maja jakies ulubione miejsce. Tam zrob kilka dobrych fotek i po sprawie.

Kasy w sprzęt nie pakuj że względu na ich ślub. Niestety robisz im przysługę i już niech się z tego cieszą. Sam słyszałem od kolegi amatora jak robił fotki na ślubie d3100 z wbudowaną .

Mam nadzieję, że dobrze Ci to wyjdzie i może kiedy zarobisz w ten sposób na kolejny korpus.

Powodzenia!

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie Odp: Zdjęcia na ślubie - pytania amatora

Cytat Zamieszczone przez MichalPrz Zobacz posta
    Witam, niedługo jadę na ślub gdzie mam jako fotograf-amator robić zdjęcia. Oczywiście cudów nikt nie oczekuje, ale chciałbym jednak móc coś uchwycić tak żeby najbliżsi byli zadowoleni. Fotografuję 60d z wbudowaną lampą, mam kitowca 18-55 i 70-255. Zdjęcia robię w rawach, obsługuję lightrooma także wiem, że ze zdjęć można bardzo dużo wyciągnąć. Jednak aby móc coś zrobić zdjęcia muszą być nierozmazane (nie mówię, że ostre jak brzytwa bo to nie wiem czy mi się uda osiągnąć w trudnych warunkach oświetleniowych) no i oczywiście nie za ciemne. Ślub będzie odbywał się w małej świątyni gdzie nie ma zbyt wiele światła dziennego, więc raczej głównym źródłem oświetlenia będzie żyrandol.
    Bardzo proszę Was o porady, na jakich ustawieniach się skupić, o czym nie zapomnieć, na co zwrócić uwagę w chwili roztargnienia i koniecznie szybkiego działania. Zależy mi na tym żeby dobrze wypadły zdjęcia. Dziękuję za każdą wnoszącą coś do tematu odpowiedź!
    Nie czytałem tego ale pewnie Cię zjedli i pewnie mają rację.Ludzie sami sobie winni jak chcą darmo mieć.Generalnie lepiej iść na wesele 500 dać w kopercie i się wódki napić jak biały człowiek niż tam foty trenować.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów