Cytat Zamieszczone przez daria.o Zobacz posta
foce zwierzęta, małe dzieci, czasem jakiś portret koleżance, chrzciny w rodzinie. zależy mi na w miare szybkim AF-ie. jestem amatorem, ale jakoś 1000d przestał mi wystarczać. nie zależy mi na jakimś filmowaniu, dotykowym i obracany ekranie. szukam czegoś co jest dobre i mi posłuży. chciałabym wydać max 2000zł na body i 1000zł na obiektyw, więc prosze bardziej doświadczone osoby o jakieś wskazówki w jakie body/obiektyw mam celować z góry dziękuje
Miałem kiedyś 1000D i nie byłem zadowolony - zwłaszcza w połączeniu z 50 1.8. Nie tylko AF szwankował, ale w ogóle jakoś obrazek mi się nie podobał. Nie wiem czy to był brak doświadczenia, czy wina sprzętu, ale po wymianie na 500D było o wiele lepiej. Po jakimś czasie kupiłem drugie body - 50D - kawał porządnego aparatu. Przez pewien czas fotografowałem nim na ślubach itp. - dawał radę. Iso moim zdaniem do 1600 spoko, ale przy sprzyjających warunkach i dobrym naświetleniu nawet 3200 było znośne. AF z dobrymi obiektywami bardzo szybki, choć na pewno nie tak celny ja w 6D
Jeśli komuś pasuje wielkość 50D (bardzo dobrze leży w ręce) to osobiście go polecam