Stoję przed wyborem z obiektywów , jak w temacie. Zastosowanie: reportaż ślubny . Czy ktoś używa Tamrona na weselach? Jak sprawuje się AF ( szybkość i celność w porównaniu do Canona)?
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Stoję przed wyborem z obiektywów , jak w temacie. Zastosowanie: reportaż ślubny . Czy ktoś używa Tamrona na weselach? Jak sprawuje się AF ( szybkość i celność w porównaniu do Canona)?
Ostatnio edytowane przez tomasz.wachowiec.5 ; 05-07-2015 o 20:05
Mam tego Canona. Jestem zadowolony. Nie wiem jak działają inne a słyszałem że tokina to "wynalazek" więc dla mnie odpada.
Poza tym zakres. Tu Canon jest najfajniejszy.
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Jaki to dokładnie model tej Tokiny?
Recenzje ma dobre?
Sam myslalem o C16-38 ale cena mnie przeraża.
Przecież Canon 16-35/2.8 II L to sztrucel straszny.
Jedna z najgorszych eLek (a przy tym najsłabiej wyceniona)
Brałbym Tamron 15-30/2.8 bez zastanowienia - jeżeli komuś zależy na jakości optycznej![]()
Ostatnio edytowane przez BeatX ; 06-07-2015 o 13:35
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Czy ktoś używa / używał Tamrona 15-30 w repo ślubnym? Szczególnie chodzi mi o zachowanie AF na weselu.
Mam 16-35 II ale nie jestem jego zwolennikiemjeśli komuś nie zależy na fantastycznym af i pancernej obudowie to faktycznie, ale w każdym innym przypadku wybrałbym tańszą Tokinę 16-28mm albo 24 1.4
Z Tamronem nie porównam,bo w łapie nie miałem.