Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Lampa na drugie body i w plener.

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    .

Domyślnie Lampa na drugie body i w plener.

Witajcie, używam 5d mk2 i 6d i potrzebuję drugiej lampy. Mam obrcnie canona 430 ex II i starego metza 44 pod inny system. Metz już niedomaga więc przydało by się coś lepszego. Myślałem o Yn 560?
    Chcialbym też blyskać w plenerze nie mając lamp na sankach. Jakiego zestawu odbiorników potrzebuję? Koniecznie z HSS.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Lampa na drugie body i w plener.

generalnie to wolalbym cos z ettl bo na manaualu spoko ale trwa to wieecj czasu wtedy bierz yn-568II sam mam i jest swietna za swoja cene. druga rzecz to wyzwalacze radiowe, mozesz brac pixel kinga albo tez cos od YN i bedzie spoko, wes cos co obsługuje hss i czasy 1/8000 , raczej nie uzyjesz takiego czasu ale w innych wersjach to max bedziesz mial 1/200.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Coś lepszego: Canon 580exII, w dobrym stanie, lub 430exII jeśli ta Ci wystarcza.
    Nie, nie żartuję - "w akcji" dokładnie taki sam sposób obsługi jest wygodny, lampy YN mają nieco inną barwę światła.
    Nie mając lamp na sankach: najpopularniejsze wyzwalacze to YN 622c (pod lampy i na aparat) i YN 622c-tx na aparat (jeśli chcesz mieć wygodę obsługi), jest jeszcze wiele innych systemów radiowych.
    YN560 odpada, bo to lampa manualna, nie ma HSS. Jeśli ma być nowa, YN568II, lub (przyszłościowo) YN600ex-rt (do kompletu ze sterownikiem yn-e3-rt na aparat i odbiornikiem yn-e3-rx, na który założysz obecną 430exII).

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

J/w jesli 430 wystarcza kup druga sztuke. Po co sobie targac psyche chinczykiem.

Uzależniony
    Miasto
    .

Jeśli chodzi o moc to czasem 430 brakuje. Nie wygodne jest dla mnie sterowanie manualne w niej i to że palnik ma dośc mocnno ograniczony promień oborotu w porównaniu do metza.
    Pisząc o Yn 560 miałem na myśli yn-568II. Czytałem same pozytywne opinie o Youngnuo, faktycznie jest inna barwa błysku?
    Nie będzie jakiegoś konfliktu założę np YN 622c na oba aparaty?

Pełne uzależnienie

Zazwyczaj tak jest, ze o tanim produkcie czytamy same pozytywne oceny. Pisza je ludzie zachlysnieci tanim zakupem. Pozniej kiedy dostrzega wady sprzetu sprzedaja go i temat cichnie. Z kolei osoba bedaca "na kupnie" w zaleznosci od stopnia napalenia na zakup dostrzega tylko pozytywne opinie ignorujac te negatywne (co on sie czepia, glupi jakis). Znam kilku zawodowych fotografow, ktorzy kupili YN, Velbon itp i po krotkim czasie wrocili jednak do Canona.

Uzależniony
    Miasto
    .

O problemach też się pisze. Canona 580 ex nie ma już w sprzedaży?

Pełne uzależnienie

Nowego ciezko bedzie kupic.

Uprawnienia umieszczania postów