Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: obiektyw do Canona 5d - krajobrazy, portrety

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: obiektyw do Canona 5d - krajobrazy, portrety

No to już wszystko jasne - każde szkło które ma czerwony pasek jest lepsze.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    k.....wa no to co ja teraz poczne?
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    k.....wa no to co ja teraz poczne?

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

jak ja tym obkleje 50/1,8 to AF sie nie ruszy
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    2 lata temu byłaby to prawda. Teraz najlepsze maja A z przodu a nie L

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Jest tez czarny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Ech...długa historia...
    Przewertowałem pół internetu i dowiedziałem sie od ludzi, że starszy srebrny model jest lepszy optycznie
    Ile w tym prawdy, sam nie wiem, ale najważniejsze, że mam właśnie ten lepszy, srebrny model i jestem bardzo zadowolony
    W pierwszej fazie podejmowania decyzji, chciałem bardzo 24-105, albo 24-70, ale zreflektowałem sie w porę i powiedziałem sobie nie, nie wydam tyle kasy na ciemny standardowy zoom.
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Kolegę Behamota proszę o powstrzymanie się od obrzucania błotem wszystkiego "niesystemowego"

Krajobraz: tu jest znacznie gorzej, tzn. nie da się znaleźć nic dobrego, szerokiego, w niskiej cenie. Wspominany przez kolegów Canon 20-35 jest dobrym pomysłem, choć jego ostatnie ceny już mniej (zbliżają się do Twojego budżetu). Jeśli ma być taniej - bywają obiektywy 19-35 pod marką Cosina/Soligor (i pewnie kilka innych, wyglądające jak Parę słów o Soligor/Vivitar/Cosina 19-35mm f3.5-4.5 - Forum użytkowników systemów Minolta KonicaMinolta SonyAlfa ), jego dwie największe zalety to cena i zakres ogniskowych (chyba da się go kupić poniżej 200zł).

Co zrobiłbym na Twoim miejscu? Albo wybierałbym, którą "działkę" preferuję, albo poszedłbym na duże kompromisy i wybrał 3 obiektywy: manualny 85/2 (załóżmy 350zł), Canon 50/1.8 II (podstawowy, uniwersalny, używany za 250-280), szeroki Cosina/Soligor (za około 200). Z jakości szerokiego raczej nie będziesz zadowolony, ale taki zestaw daje dużą uniwersalność i mieści się w budżecie.
    Mam Soligora 19-35 i nie sprzedam
    Z tą kiepską jakością się nie zgadzam. Miałam możliwość porównać to szkło i 17-40L i wnioski mnie zaskoczyły mocno. Soligor był znacznie lepszy, więc z ulgą (w kieszeni) zostawiłam go. Nie wykluczam, że mogłam trafić na kiepski egzemlarz L-ki. Soligor (i klony) ma lepsze kolory niż Tamrony i zaskakująco dobry jest w rogach. Jedyny problem jaki był to Cokin-y na 19mm winietujące w rogach.
    W tej cenie spokojnie zmieściłaby się jakaś 100-tka np. Soligor/Vivitar/Cosina. Kapitalne szkło, miałam go długo - ostrość, piękne kolory, AF i funkcja makro w jednym. Jedyny problem z nim to ... znaleźć na Allegro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

... a dokładniej Soligor/Vivitar/Cosina 100/3.5 Macro (aby mieć makro 1:1 w zestawie musi być oryginalna dodatkowa soczewka dokręcana z przodu obiektywu). Pierwsze spojrzenie na obiektyw może zniechęcić, pierwsza próba ostrzenia może wystraszyć, ale efekty nie są takie jak wygląd obiektywu

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Kolegę Behamota proszę o powstrzymanie się od obrzucania błotem wszystkiego "niesystemowego"
    dzięki sprawnym działaniom moderacji, ten "kolega" jest na przymusowym urlopie, wiec narazie nikt nie bedzie obrzucał błotem
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

... a dokładniej Soligor/Vivitar/Cosina 100/3.5 Macro (aby mieć makro 1:1 w zestawie musi być oryginalna dodatkowa soczewka dokręcana z przodu obiektywu). Pierwsze spojrzenie na obiektyw może zniechęcić, pierwsza próba ostrzenia może wystraszyć, ale efekty nie są takie jak wygląd obiektywu
    Miałem i bez żalu sprzedałem. AF był tylko w nazwie, bo obiektyw wydłużał się 3x (!) przy ostrzeniu i 'cały zakres' zajmował kilkanaście sekund a i tak nie trafił;P

uniwersalne szkło za 1k to Tmaron 28-75/2.8. Przyzwoity kit z dobrym światłem i jak się poszuka to nawet bywa ostry od 2.8. U mnie w torbie leży jako bekap dla stałek. Albo jeśli możesz dorzucić do 1400-1500 to osławiona elka 24-105/4.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów