Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Zamiana 5Dc na coś z wyższym ISO

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Zamiana 5Dc na coś z wyższym ISO

Ja bym zaczal od przyswojenia podstawowej wiedzy na temat fotografii bo jesli ktos zwala wine na AF za to, ze GO byla za mala aby dwa motocykle byly ostre to coz, podszkolic sie trzeba.

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

też tak sądzę, szkoda tylko że w tym wątku nie było o takiej sytuacji mowy pewnie źle odebrałeś mój post.
    FF + trzydziestka piątka

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Nic lepszego od 5Dc nie kupisz w tych pieniadzach, wez sobie 6D w ratach 0%.
    Ja zrobiłem przeskok z 5Dc na 6D i w zasadzie nie musisz martwić się kompletnie o ISO.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
    Witajcie, tak się zastanawiałem po ostatnich nocnych wojażach nad zamianą swojego Classica na coś o wyższym użytecznym ISO niż 800. Normalnie gdybym miał środki to zamieniłbym go na 6D ale z powodów finansowych pomyślałem, że mogę nieco spuścić z tonu i zejść do APS-C. Pytanie co w granicach 1500-1700zł da podobny jakościowo obrazek ale na ISO powyżej 1600. Docelowo obiektyw z jakim będzie używany to 35mm f/1.8 lub f/2.
    Moim typem został Pentax K-30 lub K-50 bo według optycznych nawet ISO 6400 jest znośne. Poradzicie coś innego? 60D wypada gorzej od Pentaxa niby, wśród Nikonów też nie znalazłem jakiegoś szału.
    Rozwiązanie jest tymczasowe na max 2 lata
    Co ci przeszkadza w 5Dc ? Celuj w 6D, będzie znaczna poprawa w ISO. O apsc zapomnij. Robiłem trochę K-5 i dobrze sobie radził z wyższym ISO ale i tak wróciłem do 5D

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    +1
    albo zwieksz dwukrotnie minimum budzet albo sobie odpusc
    i +1 ode mnie też. Nie wiem, jak można mieć zastrzeżenia do ISO 1600 na 5Dc, ale jak już się ma, to crop nie będzie na tą dolegliwość lekarstwem.

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Cytat Zamieszczone przez poli_x Zobacz posta
    Nic lepszego od 5Dc nie kupisz w tych pieniadzach, wez sobie 6D w ratach 0%.
    Ja zrobiłem przeskok z 5Dc na 6D i w zasadzie nie musisz martwić się kompletnie o ISO.
    Mam 5 i 6 i ciągle myślę skąd dozbierać kasę na drugą 6 bo to jest puszka kompletna jak na moje reportażowe potrzeby. ISO do 12800 na poziomie. Nawet 25600 czasem ujdzie.
    Podstawą braku szumu jest dobra ekspozycja. Ale tego akurat mnie kanun nie nauczył tylko sony;P

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Paniwie 5Dc nie istnieje tak samo jak nie istnieje 7Dc. Jesli masz 5D to znaczy, ze masz 5D. Gdybys posiadal wersje mk2 napewno bys o tym napisal.

Robicie swietego gralla z tej 5'tki. Zadna inna grupa userow nie odstawia takiej szopki. Moze napiszcie do Canona petycje o zmiane nazwy.

Zeby nie bylo off topu. Kup pan jasne szkla i bedzie lepiej .

Pełne uzależnienie

Pokaz mi aparat w cenie 2 tys. zl ktory zrobi lepsze jakosciowo zdjecia od 5D. Pokaz mi aparat FF dostepny cenowo dla kazdego amatora bez pakowania sie w kredyt. Pokaz mi aparat kupiony 10 lat temu, ktorym mozna praktycznie w kazdych warunkach zrobic fotki odpowiadajace obecnym standardom. Nadal uwazasz, ze 5D nie zasluguje na miano swietego gralla? :-)

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Zadna inna grupa userow nie odstawia takiej szopki.
    Ta nazwa funkcjonuje na wielu forach na świecie. Nie wiem skąd takie oburzenie z Twojej strony, wiele innych produktów ma przyjęte potoczne nazwy.
    Może odbierasz "Classic" jako coś legendarnego, reprezentatywnego a w tym przypadku chodzi raczej o znaczenie podstawowy, pierwotny czy po prostu zwykły.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Jeszcze sie nie spotkalem z 7Dc moze jak wyjdzie mk3 to tez ktos wpadnie na wspanialy pomysl i zmieni nazwe.

Panowie mozecie mi wierzyc 5D wystarczy i nikt go nie pomyli z 5D2, 5D3 czy 5Ds.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów