Ja bym zaczal od przyswojenia podstawowej wiedzy na temat fotografii bo jesli ktos zwala wine na AF za to, ze GO byla za mala aby dwa motocykle byly ostre to coz, podszkolic sie trzeba.
Ja bym zaczal od przyswojenia podstawowej wiedzy na temat fotografii bo jesli ktos zwala wine na AF za to, ze GO byla za mala aby dwa motocykle byly ostre to coz, podszkolic sie trzeba.
też tak sądzę, szkoda tylko że w tym wątku nie było o takiej sytuacji mowypewnie źle odebrałeś mój post.
FF + trzydziestka piątka![]()
Nic lepszego od 5Dc nie kupisz w tych pieniadzach, wez sobie 6D w ratach 0%.
Ja zrobiłem przeskok z 5Dc na 6D i w zasadzie nie musisz martwić się kompletnie o ISO.
Paniwie 5Dc nie istnieje tak samo jak nie istnieje 7Dc. Jesli masz 5D to znaczy, ze masz 5D. Gdybys posiadal wersje mk2 napewno bys o tym napisal.
Robicie swietego gralla z tej 5'tki. Zadna inna grupa userow nie odstawia takiej szopki. Moze napiszcie do Canona petycje o zmiane nazwy.
Zeby nie bylo off topu. Kup pan jasne szkla i bedzie lepiej.
Pokaz mi aparat w cenie 2 tys. zl ktory zrobi lepsze jakosciowo zdjecia od 5D. Pokaz mi aparat FF dostepny cenowo dla kazdego amatora bez pakowania sie w kredyt. Pokaz mi aparat kupiony 10 lat temu, ktorym mozna praktycznie w kazdych warunkach zrobic fotki odpowiadajace obecnym standardom. Nadal uwazasz, ze 5D nie zasluguje na miano swietego gralla? :-)
Ta nazwa funkcjonuje na wielu forach na świecie. Nie wiem skąd takie oburzenie z Twojej strony, wiele innych produktów ma przyjęte potoczne nazwy.
Może odbierasz "Classic" jako coś legendarnego, reprezentatywnego a w tym przypadku chodzi raczej o znaczenie podstawowy, pierwotny czy po prostu zwykły.
Jeszcze sie nie spotkalem z 7Dc moze jak wyjdzie mk3 to tez ktos wpadnie na wspanialy pomysl i zmieni nazwe.
Panowie mozecie mi wierzyc 5D wystarczy i nikt go nie pomyli z 5D2, 5D3 czy 5Ds.