Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Jaki obiektyw do foto dzieci Canon 6d

Mieszany widok

Domyślnie Jaki obiektyw do foto dzieci Canon 6d

Mam obecnie jeden obiektyw Canon 50mm 1,8 ale jest za wolny. reszta nie wiem na ile to jest za wolny obiektyw a na ile aparat. Dziecko jest ruchliwe i czasem ciężko zrobić dobre zdjęcie. czy Canon 50 1.4 jest dużo szybszy ?

Poszykuje też uniwersalnego zooma, ale niezbyt ciezkiego na wycieczki. Myślałem o uzywce 17-40, albo nowym 24-105 f4 STM. Co byście poradzili ?

Dzięki z góry

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw do foto dzieci Canon 6d

kup zwykłego 24-105 f/4 L
    ogarnie i dzieci i wycieczki, a jak chcesz coś typowo pod dzieciaki to musisz się określić czy w domu gdzie może być ciasno czy może gdzieś w plenerze, możesz kupić 35mm albo kupić 85 / 135mm albo i zooma 70-200 co kto lubi, nikt za Ciebie nie zdecyduje
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

sigma 35/1,4 simple as that
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

24-70 2.8 II szybki, celny, doskonały.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ja najczęściej Młodego focę obecnie C 135/2, ale wcześniej było to 50/1.4.
    Body mam jak Ty.
    Zapraszam do galerii Jasiek ze stopki, to zobaczysz jak to wchodzi.

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez gregfoto Zobacz posta
    Mam obecnie jeden obiektyw Canon 50mm 1,8 ale jest za wolny. reszta nie wiem na ile to jest za wolny obiektyw a na ile aparat. Dziecko jest ruchliwe i czasem ciężko zrobić dobre zdjęcie. czy Canon 50 1.4 jest dużo szybszy ?

Poszykuje też uniwersalnego zooma, ale niezbyt ciezkiego na wycieczki. Myślałem o uzywce 17-40, albo nowym 24-105 f4 STM. Co byście poradzili ?
    Odpisywałem komuś na początku czerwca w zbliżonym temacie:

http://www.canon-board.info/obiektyw...ml#post1284297

Najszybszy jest Canon EF 85 mm f/1.8 USM

Co do uniwersalnego DŁUGIEGO i LEKKIEGO zooma to ja mam do sprzedania coś takiego Tamron 28-300 mm F/3.5-6.3 Di VC PZD (Model A010) - Optyczne.pl Jest wystawiony na Allegro, nie mogę tu podać linka ale przykładowe zdjęcia z posiadanego przez siebie egzemplarza tego obiektywu już tak:

http://1drv.ms/1BafotZ
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 02-07-2015 o 20:13

Cytat Zamieszczone przez gregfoto Zobacz posta

Dzięki z góry
    A ja powiem jeszcze - lampa błyskowa.
    Co z tego, że masz światło 1.4 i tak musisz mieć czasy nie dłuższe niż 1/200. W mieszkaniu ciężko.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Cytat Zamieszczone przez milsa666 Zobacz posta
    A ja powiem jeszcze - lampa błyskowa.
    Co z tego, że masz światło 1.4 i tak musisz mieć czasy nie dłuższe niż 1/200. W mieszkaniu ciężko.
    Lampa w mieszkaniu tak, ale raczej nie ze względu na czasy, tylko na konieczność rozświetlenia cieni pod oczami. Przy obecnym, punktowym systemie oświetlenia naszych mieszkań nic mnie tak nie denerwuje jak czarne oczodoły. 6D demonem szybkości nie jest, ale z obiektywem wyposażonym w napęd usm, do dzieciaka dasz spokojnie radę. Budżetowo kup c 85 1.8, jak jest grosz - bierz c 135 2.0. Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Lampa w mieszkaniu tak, ale raczej nie ze względu na czasy, tylko na konieczność rozświetlenia cieni pod oczami. Przy obecnym, punktowym systemie oświetlenia naszych mieszkań nic mnie tak nie denerwuje jak czarne oczodoły. 6D demonem szybkości nie jest, ale z obiektywem wyposażonym w napęd usm, do dzieciaka dasz spokojnie radę. Budżetowo kup c 85 1.8, jak jest grosz - bierz c 135 2.0. Pozdrawiam
    Zgadza się - do rozświetlenia, ale ja w swoim mieszkaniu bez lampy nie mogę zejść do 1/200. Bez tego nie ma szans na "zmrożenie" mojego bandyty

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Cytat Zamieszczone przez milsa666 Zobacz posta
    Zgadza się - do rozświetlenia, ale ja w swoim mieszkaniu bez lampy nie mogę zejść do 1/200. Bez tego nie ma szans na "zmrożenie" mojego bandyty
    To masz ciemne szkło, słabe iso lub ciemny pokój :-)
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów