Mam 16-28 i fakt jest ciężko ale już się przyzwyczaiłem, druga sprawa stabilniej trzyma się aparat, jak zmieniam na 50tke to się czuje jakbym nie miał nic na body założone :-P
Mam 16-28 i fakt jest ciężko ale już się przyzwyczaiłem, druga sprawa stabilniej trzyma się aparat, jak zmieniam na 50tke to się czuje jakbym nie miał nic na body założone :-P
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
W takim razie juz teraz zainteresuj sie pojeciem "lokiec tenisisty" i pomysl czy warto targac takie zelastwo w rece. Nie wiem ile masz lat ale jesli w wieku 50 lat nie bedziesz w stanie utrzymac w rece nawet kompaktu stwierdzisz, ze nie warto bylo. Tyle ze wtedy bedzie juz za pozno.
Wiesz co robię to 10 lat, waga mi nie przeszkadza, 2.5kg zestaw to pikuś w porównaniu do tego co na siłowni podnoszę. Waga to jedno jakoś obrazka to drugie, niestety nie ma alternatywy dla tego szkła, a noszenie kilku stałek które pokryją ten zakres juz przeszedłem.
A więc rynek JAPONI oraz USA od 24 lipca.
Firma Tokina informuje na stronie swojego japońskiego oddziału, że obiektyw AT-X 24-70 mm f/2.8 PRO FX, w wersji z mocowaniem do aparatów Canona, trafi do sprzedaży 24 lipca. Na razie na rynki w USA i Japonii.
Ciekawe kiedy u nas, bo kusi mnie mocno ten słoik :-)
No super by było ale nie sądzę, a kupić coś musze
Wyceniony wstępnie na 999 USD, u nas pewno cena dobrze ponad 4ooo PLN. Kurcze, musi być niesamowity optycznie, żeby ktoś go chciał kupić w tej cenie zamiast tamiego. Używane c 24-70 2.8 mkII widziałem już po 5200-5500.
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(